PODELI

Na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture „Parobrod“ u Beogradu  u toku marta meseca biće organizovano nekoliko značajnih džez koncerata. Posebno se izdvajaju koncerti sastava Alex & Fergusons trio, Naked i Moraitika.

Koncerti počinju u 21.30h.

Ulaz na sve programe je besplatan.

6.3. u 21.30, Alex & Fergusons trio

Aleksandra Bijelić Aleksijević – vokal

Ivan Aleksijević – klavir

Milan Pavković – kontrabas

Kreativnost ovim sjajnim muzičarima nikad nije nedostajala, bilo da je u pitanju koncert, snimanje u studiju ili nastup u poznatim džez klubovima. Zajedno sviraju već dugi niz godina, a za ovaj koncert planiraju repertoar po njihovom ukusu: džez standarde (koji se kod nas ne izvode često) i obrade pop i soul hitova iz 70-tih i 80-tih (Sting, Madona, Areta Frenklin i drugi).

07.03. DJ Miljko, old funky na pločama

08.03. DJ Marko Sopić

Naked

13.3. u 21.30, Naked

Branislav Radojković – bas, kontrabas, Fx bas

Ivan Teofilović – saksofon, klarinet

Đorđe Mijušković -violina, Fx violina

Nenad Branković – gitara

Goran Milošević – bubnjevi, perkusije

Bend je nastao 2006. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije snimili su prvi album pod nazivom “Naked Noyz”, a 2010. i drugi. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Melodije i ritmovi koji su na repertoaru odraz su ličnog i zajedničkog sazrevanja benda kroz nastupe, dobre i loše trenutke. Sastav uskoro planira i novi album.

14.03. DJ MIljko / old funky na pločama

15.03. DJ Coba, Soul & Funky

20.3. u 21.30, Dušan Ivanišević kvartet

Sava Miletić – klavir

Luka Ignjatović – saksofon

Milan Pavković – kontrabas

Dušan Ivanišević – bubnjevi

Dušan Ivanišević rođen je u Pančevu. Nižu i srednju muzičku školu “Stanković” završio je u klasi prof. Miroslava Karlovića. U to vreme aktivno je svirao u lokalnim džez i rok sastavima, i nastupao kao perkusionista u Beogradskoj filharmoniji. Pohađao je džez studije u Gracu, gde je i magistrirao. Svirao je u zemlji i inostranstvu sa poznatim svetskim džez muzičarima. Radi kao profesor džez bubnjeva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Dugogodišnji je umetnički direktor “Pančevačkog Jazz festival”. Dušan Ivanišević Kvartet neguje otvorenu formu svirajući džez standarde u originalnim, slobodnim aranžmanima.

21.03. Kišobran i Parobrod, Medvedima u cast – PitchVice

22.03. DJ Miljko / old funky na pločama

25.03. u 21.30, FMU svira jazz

Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova kulture “Parobrod” ostvarili su uspešnu partnersku saradnju u kreiranju programa prethodnih sezona. Pokretanje nove džez scene “Das Boot” omogućilo je produbljivanje te saradnje u vidu organizovanja nastupa profesora i studenata nedavno formiranog Studijskog programa za džez i popularnu muziku na FMU.

27.3. u 21.30, Moraitika (Novi Sad)

Nera Beljanski – klavir, glavni vokal

Siniša Balog – harmonika, blok flauta, vokal, perkusije

Vladimir Samardžić – bas gitara

Sastav “Moraitika” osnovan je 2009. godine. u Novom Sadu, sa željom da izvodi kompozicije pijanistkinje Nere Beljanski. Tokom proteklih godina, oblikovan je i realizovan muzički materijal – album “Vrata mora” (pesme sa mirisom soli). “Moraitika” izvodi ambijentalnu muziku sa neobičnim tekstovima na nepoznatom jeziku, a nazivi kompozicija su dati kao mogućnost za ličnu meditaciju svakog slušaoca.

28.03. DJ Miljko / old funky na pločama