PODELI

Mayales je objavio novu pesmu, ”Dupli svijet”, i time najavio početak snimanja materijala za novi album. I ova je pesma snimljena u studiju Pleasantville što potvrđuje nastavak suradnje s producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem s kojima su realizovali i poslednji album, višestruko nagrađeni ”Simbol za sunce”, po mnogima najbolji album 2017. godine ujedno i dobitnik Porina za Najbolji rock album.

Mayales je s prethodnim albumom “2” (2012) osvojio nagradu Porin za Najbolji album godine (takođe i za Rock album, te Najbolju produkciju). Brojne nagrade struke te hvalospevi muzičkih kritičara nastavljaju se i s poslednjim albumom “Simbol za sunce” što pokazuje da je povratnička faza, potpun pogodak. Mayales se do sada nikada nisu vraćali na isto, uvek su u potrazi za novim formatima smeštenim negde između popa, rocka, countryja, jazza… Muziku Mayalesa moguće je dočarati kroz nekoliko na oko kontradiktornih prideva: neobično, lucidno, sanjivo, snažno, raskošno, kvalitetno, drugačije, radiofonično, savremeno, retro, tužno optimistično…tako je i s novim singlom.

”Dupli svijet” potpisuje uigran autorski dvojac, Petar Beluhan i Vlado Mirčeta, ujedno i kičma Mayalesa. Video za pesmu napravio je stalni suradnik benda, svestrani umetnik Dalibor Barić.

Novi singl izlazi ravno četiri godine nakon objave pesme ”Danas smo Happy,prvog singla koji je najavio početak snimanja albuma Simbol za sunce. “Dupli svijet” najavljuje novi album i novu fazu u radu Mayalesa.