PODELI

U toku prvog dela međunarodnog festivala aktuelne muzike „Žedno uho“ u prvoj polovini maja održano je šest koncerata i jedno DJ veče, nastupilo je trinaest bendova i tri DJ-a iz sedam zemalja.

U nastavku programa, sve do kraja meseca, zagrebačku publiku očekuje još niz odličnih večeri upotpunjene elektronskom muzikom, rokenrolom i modernim džezom.

Sutra, 20.maja, u organizaciji Žednog uha nastupaće kultni američki post punk bend Swans.

Album “The Seer” koji su izdali prošle godine ušao je na Billboardovu listu najprodavanijih albuma u Americi.

Swans će sviratu u Pogonu Jedinstvo. Ulaznice su 120 kn u pretprodaji, 150 kn pred početak koncerta.

Narednog dana, 21. maja, u klubu KSET nastupaće Dan Deacon uz pratnju dva bubnjara i klavijaturiste. Dan Deacon već je poznat zagrebačkoj publici I bio je jedan od učesnika Terraneo festivala. Ulaznice u pretprodaji koštaju 65 kn, a 80 kn na ulazu.

Za ljubitelje džeza sviraće kvartet East Rodeo pojačan još trojicom muzičara te ćete ustvari slušati septet 24. maja u Teatru &TD u produkciji Muzičkog salona Kulture promjene i Audio Arta. Ulaznice u pretprodaji 45 kn, a na veče koncerta 60 kn.

25. maja u Art kinu Grič sviraće finski bend French Films. Ulaznice u pretprodaji 45 kn, a na veče koncerta 60 kn.

Iste večeri u klubu “Aquarius” biće veče elektronske muzike gde gostuju Lefto, Romare, Eddy Ramich, Maja Milich, Phillipe. Klupsko veče organizovano je u saradnji Festivala tolerancije – 7. Festivala židovskog filma Zagreb, Kontrapunkta, Beat The Future kolektiva i Žu festival. Cena ulaznice u pretprodaji 60 kn, a na ulazu će biti 80 kn.

Kao završni concert u Pogonu Jedinstvo 30. maja koncert će održati američki grunge bend Mudhoney. Mudhoney će iskoristiti priliku da proslave 25 godina postojanja i objavljivanje albuma “Vanishing Point”. Uz njih će nastupati austrijski bend Treatment. Ulaznice u pretprodaji su 120 kn, a na veče koncerta 150.

Ulaznice za sve koncerte 14. Žednog uha mogu se kupiti u radnjama: Dirty Old Shop, Tratinska 22; Rockmark, Berislavićeva 13. Ulaznice za sve koncerte takođe se mogu kupiti na samom ulazu na sva dešavanja po malo višim cen

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.