PODELI

Methadone Skies su nezavisni, psychedelic rock kvartet iz Temišvara, Rumunija. Aktivni od 2009, do sada su izdali 3 LP albuma i jedan EP. Svako izdanje se kreće ka različitim muzičkim strujama, oslanjajući se na post rock, stoner, doom metal i progressive. Sebi nikada nisu postavljali žanrovske granice i sva muzika se rađala spontano i iz neprestanog “jammovanja”. 2019. Godina je desetogodišnjica nastanka benda a najbolji način da je proslave je izlazak novog materijala i turneja.

U maju 2019. godine bend će izdati svoj četvrti album, Different Layers of Fear, kroz sopstvenu izdavačku etiketu Haywire Records. Sa 7 pesama u trajanju od 72 minuta, ovo je definitivno njihov najraznovrsniji i najvažniji album do sada. Od post rocka, psychedelic i progressive uticaja pa sve do stoner/doom-a, ove pesme predstavljaju sve ono što Methadone Skies jesu, bez gubljenja svog karakteristišnog muzičkog pečata.

Promociju novog albuma održaće 16. maja u Omladinskom centru CK13 a kao domaća podrška nastupiće bend Velar. Početak je zakazan za 21h a cena ulaznice je 300 dinara.