PODELI

Milan Petrović Quartet ovih dana nalazi se u studiju gde snimaju drugi album.

Na proleće se može očekivati i puštanje u etar prvog singla kojim će nastaviti uspešan put započet prvim albumom pod nazivom „Excursion“.

Novi album klavijaturista Milan Petrović sa svojim kvartetom snima u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu s kojom je ostvarena sjajna saradnje, tako da i studenti škole učestvuju u snimanju audio i video materijala.

Album se snima nakon samo godinu dana od objavljivanja albuma „Excursion“, a koji je tokom 2012. godine uspešno promovisan na većini domaćih jazz i blues festivala i sadržace specifične aranžmane kvarteta nastalih u proteklih godinu dana.

Publika na festivalima kao što su Nišville , SM jazz festival, Jazz i blues festival Kikinda, Jazztronic festival Vršac, ali i na skoro stotinu klupskih nastupa uživala je u numerama poput „Orient expres“, „Amsterdam Central Station“, „Autumn in London“, „Belgrade funky time“, „Santorini view“ sa ovog albuma.

Prema najavi autora Milana Petrovića snimanje drugog albuma biće završeno mnogo brže nego što je to bio slučaj sa prethodnim jer je kvartet zbog brojnih nastupa, po rečima autora, dovoljno usviran, a odličnu Milanovu ekipu čine: Lehel Nadj (saksofon), Bogdan Zdjelar (bubnjevi), Siniša Hadži Antić (bass).

„Siguran sam da će neke od numera sa prvog albuma i pored novih ostati omiljene našoj vernoj publici, ali mogu da im poručim da ih novim očekuje novi i kvalitetniji zvuk našeg kvarteta“, rekao je Milan Petrović tokom pauze na snimanju u studiju gde se užurbano radi, ali i uživa u odličnom zvuku.

On je istakao da kvartet pored snimanja u studiju i dalje koncertno aktivan ovih dana što možete pratiti na njegovoj facebook stranici.

Više o Milanu Petroviću mozete saznati i na zvaničnoj interenet prezentaciji.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.