PODELI
Beauty Fashion Model Girl with Black Make up, Long Lushes. Fashion Trendy Caviar Black Manicure. Nail Art. Dark Lipstick and Nail Polish. Isolated on white background

Nacionalna nedelja mode, Serbia Fashion Week, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održana od 9. do 16. novembra 2015. godine i to u dva grada – u Novom Sadu i Beogradu.

Serbia Fashion Week će biti svečano otvoren u Beogradu, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije revijom visoke mode. Tako je Nacionalnoj nedelji mode ukazana velika čast jer će ovo biti prva revija ikada održana u ovom prostoru izuzetne istorijske, arhitektonske i umetničke vrednosti. Učestvovaće dizajneri koji su svoje kolekcije u julu predstavili u Parizu, na prestižnoj Nedelji visoke mode – Eymeric Francois i Zvonko Marković. Biće to, svakako, modni događaj sezone!

Ovo je revija koju već mesecima dogovaramo i planiramo. Obojica dizajnera učestvovali su na Nedelji visoke mode u Parizu i tamo je njihova revija bila održana u velelepnom prostoru koji je kulturni spomenik. Za njihovu reviju u Beogradu, hteli smo isto to. Visoka moda ne može biti prezentovana bilo gde, potreban je prostor u koji će se takve kolekcije „uklopiti“. Znali smo da je jedini pravi izbor Dom Narodne Skupštine Republike Srbije. Nije bilo jednostavno dobiti ovakav prostor za otvaranje, ali uspeli smo u tome, zahvaljujući tome što je Serbia Fashion Week manifestacija koja doprinosi razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, a rad naših dizajnera predstavlja u svetu – objašnjava Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne nedelje mode SFW.

Serbia Fashion Week omogućio je brojnim domaćim dizajnerima da svoj talenat i kolekcije predstave u inostranstvu, te je tako Zvonko Marković imao priliku da učestvuje na Nedelji visoke mode u Parizu, Danijela Božić u Sant Petersburgu, Mladen Milivojević Baron bio je na Nedelji mode Malta, a za nekoliko dana odlazi i na Baku Fashion Week, dok Boško Jakovljević i Vasilije Kovačev spremaju kolekcije za svoje revije u Atini.

Nakon svečanog otvaranja, program se nastavlja u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, gde će biti održane revije preko 70 modnih dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, a tokom petog izdanja Serbia Fashion Weeka, očekuje se oko 30.000 posetilaca, kao i dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su državna televizija Francuske – TV 5 Monde, Fashion Channel Italy, Vogue, JQ Italy, Elle Italy, Lash Magazin Paris, Eclectic Magazine Paris, Fashion One TV i mnogi drugi. Ulaznice će se uskoro naći u pretprodaji na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com. Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek.