PODELI

U klubu The Quarter 23. aprila nastupaće The Moon And The Nightspirit uz podršku bendova Groteska i Nastrom. Početak koncerta najavljen je za 20h.

Ulaznice u prodaji po ceni od 700 dinara dok će na dan koncerta koštati 1000 dinara. Prodajna mesta: Eventim, Mungos (Novi Sad), Felix (Beograd).

Bend The Moon And The Nightspirits je aktivan od 2003. godine, iza sebe ima 5 objevljenih albuma i trenutno priprema najnovije izdanje koje će se u prodaji pojaviti u prvoj polovini 2017. godine.

The Moon And The Nightspirit deo su vrlo jake i popularne neo folk, ambijental scene i jedan su od glavnih brendova Nemačke izdavačke kuće Prophecy Records.

Do sada su odsvirali veliki broj turneja širom sveta i delili binu sa velikanima scene kao što su:  Blackmore’s Night, Corvus Corax, Arcana, Faun i mnogim drugim. Zahvaljujući svom vrlo originalnom i unikatnom zvuku često nastupaju i na metal festivalima gde se takođe prirodno uklapaju.   Nije baš tako česta prilika da se kod nas ugosti bend ovog kalibra te smo sigurni da će nastup u Novom Sadu poklonicima ovog zvuka predstavljati pravi užitak.

Specijalni gosti i domaćini koncerta biće bend Groteska. Svoj zvuk temelje na starom dark goth metalu u koji su vremenom utisnuli vrlo originalne autorske pečate pa danas suvereno kreiraju svoj lični stil koji zaista nije lako odrediti. Za ovu priliku Groteska će izvesti jedan od svojih akustičnih setova kroz koje odlaze još dalje u istraživanje muzičkih dimenzija i stvaralačkih sloboda.

A iste večeri zasviraće i industrial doom rok one-man bend Nastrom. Najdublje tajne, noćne čežnje, puste ulice, ruševine i duhovi sa ćoška. To su neke od inspiracija, koje u projektu Nastrom odjekuju kroz nizak štim basa, repetitivnu ritam mašinu i odsutan vokal. Projekat ima za sada dva snimljena mini-albuma: Nastrom (2013) i Cornerghosts (2015). Zvučna odrednica je industrial doom rock sa težnjom za eksperimentisanjem i stvaranjem sinematske atmosfere.