PODELI

Morcheeba će prilikom četvrtog gostovanja u Hrvatskoj imati prvi klupski nastup u Zagrebu.

Poznati britanski bend dolazi 8. decembra, a sviraće u velikom pogonu Tvornice kulture. Morcheeba posećuje Zagreb u sklopu turneje tokom koje će promovisati novi studijski album “Head Up High” najavljen singlom “Gimme Your Love”.

Ulaznice će biti u pretprodaji od četvrtka 8. avgusta po ceni od 130 kuna i ta cena će važiti do 30. septembra. Od 1. oktobra do 7. decembra cena će biti 150 kuna, a na dan koncerta 170 kuna.

Kupovina je moguća na prodajnim mestima u sastavima Eventima i Entria.

Koncert organizuje Tvornica kulture.

Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 90-tih u vreme proboja trip hopa na svetsku muzičku scenu. Već prvi album “Who Can You Trust” i singl “Trigger Hippie” u kojem smo upoznali fascinantnu Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini bend) osvojili su podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom “Big Calm”.

Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno kao jedan je od najpopularnijih albuma te decenije nošeno velikim hitovima “Blindfold”, “Shoulder Holster” i “The Sea”. I sledeći je album “Fragments Of Freedom”, s glavnim singlom “Rome Wasn’t Built In A Day”, ostvario ogroman uspeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. “Charango” iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skye odlazi i na sledeća dva izdanja braća Godfrey sarađuju s brojnim pevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina pauze Skye se vraća u postavu na albumu “Blood Like Lemonade”, a njen vokal slušaćemo i na “Head Up High”.

http://www.youtube.com/watch?v=L-V819lHRGQ