PODELI

Novi muzički festival Mostovi i Raskršća već neko vreme povezuje novosadsku i beogradsku alternativnu scenu. Do sada su na festivalu koji je organizovan u Beogradu  nastupili novosadski i beogradski bendovi Velar, Dojo, Vin Triste, Lazar, Wolfram i Stepa  u kultnom klubu 20/44.

U okviru novog ciklusa došlo  je vreme i da se  novosadskoj publici predstavi ta ista scena. Beogradski bendovi koji će svirati u Novom Sadu su Stepa, Vin Triste, About Lorna i Halftones, a novosadski su Nađa i HISHI.

U Beogradu je bilo sjajno! Ono što smo želeli – a to je da predstavimo Beogradu novosadsku scenu – uspeli smo i to u punom sjaju. Wolfram, Velar, Dojo i Lazar svirali su pred punim klubom i publikom koja se zadovoljno njihala uz tonove tih bendova. I u Novom Sadu smo publici spremili energiju, amerikanu, elektroniku, snažne rifove, novi zvuk, odlične vokale i spajanje žanrova na drugačiji način!, poručuju idejni tvorci festivala.
Prve večeri novosadskog dela festivala, u subotu, 25. novembra, nastupiće Nađa, About Lorna i Stepa, a druge 2. decembra binu će zauzeti HISHI, Vin Triste i Halftones. Festival će biti održan u Kulturnom centru LAB (Dr Hempta 2).

Ideju za festival dobila je Dunja Dačić iz benda Dojo, u želji da poveže i umreži beogradsku i novosadsku novu alternativnu scenu, kako bi publika mogla da čuje i drugačiji zvuk. Festival Mostovi i Raskršća dobio je ime po verovanju starih Slovena da postoje određena „nečista mesta“ koja treba izbegavati i na kojima se ne treba zadržavati. Mostovi i Raskršća su takva mesta, jer snažno privlače nečiste sile, pa se tamo, obično noću, mogu sresti mnogi opasni demoni. Mi nećemo da se zadržavamo na takvim mestima, već želimo da pređemo jaz koji postoji između gradova, bendova, muzike.

Svirke počinju u 21.30h i ulaz će za svako veče biti 250 dinara.

Foto: promo