PODELI

Legendarni zagrebački hc/punk bend Motus se posle godinu dana vraća u Novi Sad, da pred publikom predstavi pesme sa poslednjeg albuma „Mašina“ i da odsvira retrospektivu najvećih hitova iz svih perioda svoje karijere. Gosti na ovom koncertu će im biti beogradski bend sličnog muzičkog usmerenja Vox Populi.

Koncert će se održati u petak 4. novembra u klubu CK13 (Vojvode Bojovića 13). Ulaznice po ceni od 400 dinara će se prodavati na ulazu u klub.

Frontmen Hogar, brat mu Zoki i ostala ekipa Motusa iza sebe imaju 6 albuma i nebrojeno veliki broj nastupa u regionu i inostranstvu. Upornost i predanost su motori su koji su ih održali u pogonu kroz skoro tri decenije postojanja benda. Puno se toga menjalo kroz sve te godine u društvu koje ih okružuje. Trendovi, sistemi, vlasti, scene, ali Motus Vita Est je beskompromisno ostao veran sebi.

Vox Populi je bend koji je, između ostalog, čak tri puta nastupao na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion, a samo nekoliko dana pre nastupa u CK13 gostovaće legendarnim Dead Kennedys na njihovom zagrebačkom koncertu.

Publika u CK13 će biti u prilici da čuje i vidi beskompromisne nastupe oba benda i da se uveri u opravdanost rejtinga koji oba benda uživaju u underground krugovima.

Između dva benda mogu da se povuku mnoge paralele. Oba benda su vrlo značajna za domaću hc/punk scenu, zajedničko im je i to što nikada nisu imali širu medijsku podršku, ali zbog kvaliteta svog stvaralaštva i doslednosti imaju svoju brojnu publiku i zasluženi status underground heroja u celom regionu bivše Jugoslavije.

Foto: http://motusvitaest.com/