PODELI

Bliži se finalu ova godina i za malu ekipu entuzijasta okupljenih ispod akronima MTA koji sad već redovno vezujemo za organizaciju hardkor koncerata u Beogradu. I nije ta godina bila nimalo laka, to najbolje znaju oni bliski ovoj družini, ali privedoše i nju kraju. A za kraj paklene godine, pakleni spektakl spremaju za 8. decembar u klubu Elektropionir u Beogradu. Cena ulaznice je 500 dinara. Početak je najavljen za 20h.

MTA ekipa sprema pravi all-around koncert – red svirke, red muzike, red zabave i druženja. Vedete regionalne metal i hardkor scene, Hardfaced iz Ohrida u decembru idu na turneju i na tom putu, eksluzivno u subotu, nastupiće u Beogradu. Takav deal kod bendova na turneji je retko moguće dobiti, ali ovde je “ulog” – sviranje na finalnom MTA koncertu i druženje sa drugarskom ekipom iz Srbije do kasno u noć, nešto zbog čega je HF ceo svoj raspored podredio ovom koncertu. Sa njima će svirati i bendovi Blankfile i Violent Chapter, koji će takođe spremiti specijalne setove za oproštaj od 2018. Uz sve to, pre same svirke, kao i posle, muzika će biti pod “kontrolom” beogradskih DJ plejlista upotunjujući taj party ambijent.

HARDFACED – bend sa obala Ohridskog jezera, uveliko poznat ovdašnjim alternativnim krugovima. Jedan od najbitnijih bendova tamošnje underground scene. Svakako najaktivniji. Predvođeni neumornim Dimetom, koji je pored frontmena HF, i buker/promoter evropskog ranga i iskustva, ovaj bend je izgradio ozbiljnu poziciju na hardkor metal mapi Evrope. Ujedno su i organizatori najvećeg hard’n’heavy festivala u Makedoniji pod imenom “Vostanie”, koji broji svoju četvrtu reprizu.

BLANKFILE – beogradski metalkor sastav, koji ove godine broji deset godina rada na ovdašnjoj sceni. Bend je samo za poslednjih par meseci izbacio dva potpuno nova video singla, nagovestivši nove momente u svojoj muzici i pristupu. Dele bukersku “muku” sa HF, pa ako i postojite, a nekom ludošću niste čuli ovaj bend, onda ste vrlo verovatno bili već na nekom koncertu koji su organizovali (Thy Art Is Murder, Comeback Kid, Bane, Lionheart, Nasty, Expire, Unearth, IWABO…). Evo prilike da ispravite i ovo prvo.

VIOLENT CHAPTER – savremenici i “muzička braća” prethodna dva, a sa posebno značajnim tragom na srpskoj underground sceni. Oni su uspeli spojiti pravu meru metala i hardkora, kako u svojoj muzici, tako i ispred bine na svojim koncertima. I grabe još više, organizovajući već treću godinu zaredom Decaying With The Boys godišnji koncert, na kom okupljaju ozbiljna imena regionalne hard’n’heavy scene.

Foto: Stefan Rajhl