PODELI

„Video Music Awards“ (VMA) održaće se u Bruklinu u Njujorku, u Berkli Centru u nedelju, 25. avgusta. Ovo će biti jubilarna 30. godišnjica VMA, a ujedno će postati prva velika svečanost dodele nagrada koja se održava u Bruklinu.

Od živopisne muzičke scene do novih talenata, veličanstvenih koncerata najvećih zvezda današnjice i trijumfalnog povratka profi sporta u kvart nakon gotovo 60 godina, Bruklin se ponovno dokazao kao kulturna prestolnica gde se istorija muzike, sporta i zabave piše svaki dan – rekao je Stiven Fridmen, predsednik MTV-ja.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg izjavio je da je Bruklin poznat kao dom ikona kao što su „Ciklon“ na ostrvu Koni i Bruklinski most, a sada i po mestu održavanja dodele MTV Video Music Awards.

Dovođenje dodele VMAs u Bruklin znači stotine radnih mesta u ekipi produkcije i biće velik podsticaj lokalnoj ekonomiji jer će učesnici odsesti u hotelima, posećivati lokalne restorane i iskusiti sve što Brooklyn i New York mogu da ponude – rekao je Blumberg.

Od prve dodele MTV Video Music Awards 1984. godine, VMAs je brzo stekao reputaciju događaja koji okuplja najpopularnije bendove i izvođače da bi stvorili najglasniju, najuticajniju i ponekad najkontroverzniju godišnju svečanost muzike uživo na svetu.

Neki od najvećih trenutaka u istoriji pop kulture odigrali su se upravo na dodeli MTV Video Music Awards. Od Madone, Majkla Džeksona, Guns N’ Roses i Nirvane do Britni Spirs, Tejlor Svift, Bijonse i Kanje Vesta, pojavljivanje na pozornici VMA može zauvek da promeni tok nečije muzičke karijere u samo jednoj noći.

Izvor: 24sata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.