PODELI

Turistička organizacija Pančeva i manifestacija „Dani Vajferta“ raspisuju multimedijalni konkurs na temu „Đorđe Vajfert“ i pozivaju sve zainteresovane da svoje radove (foto, video, animacija, dizajn) pošalju na imejl adresu danivajferta@gmail.com.

Konkurs je otvoren od 1. do 31. maja.  Uz rad je potrebno dostaviti i osnovne podatke učesnika: ime i prezime, telefon, adresu prebivališta i imejl adresu. Uslov konkursa: jedan rad po učesniku.

Komisija će proglasiti pobednika 9. juna, na konferenciji za medije. Najbolji rad biće nagrađen tablet računarom.

Konkurs se organizuje povodom gradske manifestacije „Dani Vajferta“, koja će se održati u Pančevu, 12. i 13. juna 2015, u organizaciji Turističke organizacije Pančeva, pod pokroviteljstvom grada Pančeva i uz podršku brojnih gradskih ustanova.

Više o konkursu pogledajte OVDE.

„Dani Vajferta“ je nova gradska manifestacija koja će se ove godine prvi put održati u Pančevu, 12. i 13. juna, pod sloganom „Mesto odakle je sve počelo“. Namera organizatora manifestacije, Turističke organizacije Pančeva, je da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva.

Putovanjem kroz život i zaostavštinu Đorđa Vajferta, od njegovog rođenja i detinjstva pa sve do poslednjih dana i smrti (1850-1937), u Pančevu će 12. i 13. juna nakratko oživeti davno zaboravljeno vreme pionirskih poduhvata: prvih domaćih pivara poznatih i u Evropi, rudarskih radova o kojima se pričalo i van naših granica, prvih bankarskih transakcija, značajnih ulaganja u umetnost i nauku, i što je najvažnije, nesebičnih dobročinstava.

Manifestacija „Dani Vajferta“ počinje raznovrsnim pratećim programskim aktivnostima već sredinom maja, dok će se centralne aktivnosti održati u srcu starog gradskog jezgra, 12. i 13. juna. Program je podeljen u nekoliko segmenata, od kojih izdvajamo turistički (ekskurzije srednjoškolaca i promocija nove turističke rute), kulturno-umetnički (koncerti, izložbe, projekcije filmova, predavanja) i segment posvećen privrednicima (stručni skupovi, sajam starih zanata).

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Pančeva, pod pokroviteljstvom grada Pančeva.