PODELI

Sinoć, na Malom Kalemegdanu, u sklopu druge večeri Musicology festivala, nastupili su domaćini, bend Ničim izazvan i Britanci, The Brand New Heavies.

Kalemegdan je bio mesto na kome su se susrele muzičke legende i zvezde u usponu, dok je publika različitih generacija klicala i jednima i drugima. Čitava atmosfera druge večeri, vratila nas je u neka bolja vremena, kada je glavni grad bio stecište kulture i lepe zabave, drugačijih manira.

Ničim izazvan je nastupio prvi i izmamio osmehe na licima svih prisutnih neverovatnom pozitivnom energijom, kojom je ovaj sve popularniji bend, zračio čitavu svirku. Mogle su se čuti njihove najpoznatije pesme, kao što su Trideset i O tebi, kao i pesme novijeg datuma, čije je tekstove publika uveliko pevala. Publika je mlade zvezde ispratila gromoglasnim aplauzom, da bi strpljivo pričekala početak koncerta The Brand New Heavies.

MAY_3961

Kao što je i bilo za pretpostaviti, kada su ove legende zasvirale, prvo se desio muk, a zatim vriska oduševljenja. Zajedno sa fenomenalnom pevačicom sa poslednjeg albuma, Dawn Joseph, svi prisutni su pevali najveće hitove Dream on dreamer, Never stop i mnoge druge. Bend je vraćen na bis uz pesmu You are the universe. Utisak večeri svakako je bio trenutak kada je Dawn sišla u publiku i sa devojkama ispred bine igrala salsu, a zatim prošetala kroz fan pit i rukovala se sa oduševljenim posmatračima.

Veče koji će svi prisutni pamtiti, završilo se žurkom u Summer Stage klubu, sa fenomenalnim sastavom El Jazzyra, uz koje je nastavljen celovečernji ples.

Večeras će nastupiti Liv Varfild sa bendom New Power Generation Hornz i Marčelo sa Napetim Kvintetom.
Nakon što Liv završi sa nastupom, publika će se premestiti u Summer Stage i nastaviti žurku uz St. Louis.

Ulaznice za preostale dane se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i ddtickets, kao i u klubu BITEFARTCAFE u Ulici Mitropolita Petra 8.