PODELI

Beogradski bend Sharks Snakes & Planes objavio je novu pesmu “Sound of Sirens” i do sada verovatno najinovativniji autorski tretman spota na ovim prostorima.

“Ovaj put pozvali smo alternativne bendove sa svih strana sveta da zajedno sa nama stvore sliku otpora ratovima širom planete. Odazvali su se bendovi iz Malezije, Irske, Nemačke, Italije, Argentine, Amerike, Brazila, Švedske, Poljske…Bend je nastao istražujući najdublje ljudske strahove – racionalne i iracionalne. Većina naših pesama su na neki način pokušaj da se na strah odgovori boljom emocijom. Ako je strah od napuštanja, odgovor je prihvatanje. Ako je strah od gubitka identiteta, odgovor je heroizam. Ako je strah od sirena za vazdušnu opasnost, odgovor je ujedinjenje. Kada neko pokuša da te natera pod zemlju ti pozoveš ljude sa sve četiri strane sveta. Danas je vreme velikih sukoba, tragičnih i nepojmljivih za civilizovan svet. Za svaki sukob su potrebne strane, mi smo pokazali da strane ne postoje”, poručuje bend.

Bendovi koji su se odazvali poziva da učestvuju u spotu su: NERVEDELESS  (Kuala Lumpur, MALAYSIA), V – DEVICE (Naples, ITALY), BELOVED (Johannesburg, SOUTH AFRICA), REFUGIOCULTO (Maringa, BRAZIL), INCURVATUS  (Gothenburg, SWEDEN), OLDER SISTER (Buenos Aires, ARGENTINA), WELCOME TO CONCRETE (Los Angeles, USA), DISWEATHER (Gdansk, POLAND), HYPOCRITE MASTER (Madeira, PORTUGAL), PARADOX (Cork, IRELAND), GANESA (Petrozavodsk, RUSSIA), OLD TRASH (Sao Leopoldo, BRAZIL), GONEBAD (Lohja, FINLAND), FLANNEL SEASON (Iowa, USA), THE HEROINE WHORES (Leipzig, GERMANY).

Spot je premijeru imao na MTV-ju 11. januara zajedno sa novim spotom Hladnog piva-„Lijepa reč“.