PODELI

U subotu, 07. maja 2016. godine, udruženje građana “Afrodizijak”, u saradnji sa UG “Sopot” i GP “Jazavac” organizovaće večernji koncert i dnevnu muzičku radionicu na temu “Upotreba srpske tradicionalne muzike u savremenom muzičkom stvaralaštvu” i večernji koncert.

Na radionici će učestvovati poznati srpski džez pijanista Vasil Hadžimanov iz Beograda i prof. Saša Pavlović, osnivač etno grupe “Iva” iz Doboja i profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Radionica je besplatna za sve zainteresovane učesnike, a održaće se u pozorišnoj sali GP “Jazavac” s početkom u 14 časova. Predavači će učesnicima prenijeti elementarna teoretska i praktična znanja, svoja iskustva i razmišljanja o upotrebi srpske tradicionalne muzike u stvaranju muzičkih dela današnjice.


Večernji koncert će se održati u Gradskom pozorištu “Jazavac” sa početkom u 21 čas. Fokus koncerta je moderna upotreba etno muzike, a nastupiće Vasil Hadžimanov Bend i Sopot. Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih modernih muzičkih stilova (džez, fank, rok, etno) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

Banjalučki Sopot će održati specijalistički koncert sa gostima povodom obeležavanja deset godina rada. Publika će imati priliku da uživa u posebno osmišljenom muzičkom programu, te da Sopot čuje u drugačijem izdanju. Ovom prilikom Sopot će izvoditi pesme sa svoja tri albuma u kojima koristi elemente tradicionalne muzike. Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.
Rezervacija ulaznica na 051462887 svaki radni dan od 10 do 14 časova, na gpjazavac@gmail.com ili u inboks FB stranice Gradsko pozorište „Jazavac“.

Cena ulaznice za koncert je 10 KM.