PODELI

Moon Stage će ove godine, u okviru muzičkog programa četrnaestog Summer3p festivala, koji će se održati od 21. do 24. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, ugostiti austrijsku zvezdu u usponu Joyce Muniz, zatim poznati italijanski dvojac Dandi & Ugo, nastupiće i mađarski producent i DJ Six Six, kao i Groove X (Slovačka) i Underboki (Srbija) – pobednicu DJ konkursa za najbolji „warm up mix“, koji je Summer3p organizovao u aprilu mesecu.

Talentovani mladi DJ i producent uz Budimpešte Six Six aka Issiaga Thomas Camara u svojim setovima kombinuje na dovitljiv način trap, hip hop, future beats, house. DJ-ingom je počeo da se bavi 2015. kao deo kolektiva Elevated. Njegov prvi EP „After2012”, objavljen u januaru ove godine, napravio mu je silovit proboj na regionalnu i evropsku scenu. Kao najveće uticaje i inspiraciju navodi izvođače kao što su Flying Lotus, Mr. Carmack i Kaytranada.

Six Six će nastupiti prve festivalske večeri, u četvrtak 21. jula, kada će Summer3p festivalom zavladati zarazni EDM Trap, a zajedno sa njim dominaciji trapa doprineće mađarski DJ N1CE, duo Bvdpvck, zahvaljujući kojem je trap postao popularan širom Vojvodine, kao i subotički DJ Hangover.

Drugog festivalskog dana nastupiće Dandi & Ugo veterani italijanske i evropske elektronske scene čije je muzičko putovanje počelo daleke 1989. godine, u isto vreme kada je i plesna scena u Italiji imala svoje prve korake. Na njihovoj kultnoj etiketi Italo Business objavljivali su Angy Kore, Umek, Octave, Hackler & Kuch, Spartaque i mnogi drugi. Legendarna etiketa Minus, čiji je vlasnik Richie Hawtin, objavila je njihov singl “Alternative Way” (2013) na kompilaciji “Minmax”. Njihova muzika se može opisati kao zapaljivi susret acid housea i Detroit techna, uz katalizator u vidu „masnih“ bas deonica. Njihovi nastupi su posebno atraktivni, tada četiri ruke postaju dve, a dva srca se stapaju u jedno. Iste večeri sa njima će „svirati“ i poznati subotički duo Kibz & Dfndr, kao i Underboki, jedan od pobednika DJ konkursa.

Austrijska zvezda u usponu, prelepa Joyce Muniz, hedlajner je treće festivalske večeri. Mnogi kažu da je ova svestrana umetnica, pevačica, producent, DJ, najbolji muzički izvozni proizvod Beča. Nakon samo tri godine na house sceni za nju su se zainteresoovale poznate izdavačke kuće iz Berlina i Londona,   Exploited i 2020 Vision. Njen prvi singl “Party Over Here” očarao je i publiku i kritiku, a već u sledećem “Back In The Days” je gostovao Bam iz legendarnih Jungle Brothers. Radila je uspešne remikse za izvođače kao što su Steve Bug, Munk, Shonky, Stereo Mcs i druge. Njeni nastupi su u isto vreme i energični i senzualni, u svakom slučaju nešto što se ne propušta. Kao podrška Joyce Muniz, iste večeri nastupiće Groove X iz Slovačke (drugi pobednik DJ konkursa), Kohajda, domaći DJ sa stalnom adresom u Linzu, Austrija, kao i subotički DJ-evi Ascaloon i Chrono feat. Bobby Shepherd.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 24. jula, nastupiće dva odlična domaća DJ-a:  Andy Dee i veteran subotičke scene Eezt aka WB39, koji na Summer3p-u slavi 20 godina karijere. On je za ovu priliku pripremio specijalni set prilagođen svim generacijama, s obzirom da je 24. jul „Porodični dan“ na Summer3p festivalu. Naravno, njegov nastup počeće ranije. Uskoro možete očekivati festivalsku satnicu.

Za vizuelni deo žurke svake večeri i ove godine biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Ulaznice se prodaju na ulazu u festivalski prostor, neposredno pre početka programa svakog dana. Cena ulaznice je za četvrtak i nedelju 349 dinara, dok za petak i subotu iznosi 499 dinara. U nedelju, 24. jula, je besplatan ulaz za sve one koji (od 17h) donesu 3 limenke.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.