PODELI

U novosadskom Omladinskom centru CK13 popularnije zvanom Crna kuća ovog vikenda biće organizovano nekoliko koncerata.

Petak, 21. februar od 21.30h

Stonebride, Wolfram i Velar

Stonebride je bend iz Hrvatske koji kombinuju blues, alternative, progressive i psychedelic rock. Iza sebe imaju velik broj živih nastupa širom Evrope i priznanja od publike van regiona. Imaju tri izdanja, jedan EP i dva albuma. Albume su im producirali i masterizovali Billy Anderson (Neurosis, Sick Of It All, Sleep) i Carl Saff.

Wolfram je bend koji originalno spaja žanrove kao što su post metal/rock, industrial, big beat, alternative, stoner i electronica samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca – Acid Metal.

Velar je bend iz Novog Sada čija se ideja zasniva na mešavini raznih muzičkih uticaja i još uvek formiraju svoj zvuk zbog čega je teško definisati samo jedan žanr u kom se kreću. Trenutno su primetni uticaji metala, ambijentale i psihodelije.

Cena ulaznice: 250 din.

Subota, 22. februar od 22h

Doghouse

Legendarni beogradski skate-punk bend Doghouse će u organizaciji Rebuild Collective nastupiti u CK13. Ovo će biti prvi nastup benda pred novosadskom publikom od njihovog povratka na scenu krajem prošle godine.

Doghouse je bio aktivan od 1998. do 2006, a za to vreme su izdali dva albuma, “Trax” (2000) i “Promised Land” (2001), i jedan EP, “October” (2004). Ono što je bend činilo posebnim u tim godinama, kada je “kalifornijski” pank bio dosta popularan jeste njihov žešći pristup sviranju, od pop zvuka koji je bivao sve popularniji. Podsećali su dosta na Good Riddance, tadašnji Propagandhi zvuk, rani Bad Religion i ostale Fat Wreck bendove.

Cena ulaznice: 300 din.

Nedelja, 23. februar od 21h

“41 Planeta” – nastup Aleksandra Škorića

“41 Planeta” je spoj energija, boja i vibracija ka sadašnjem trenutku. Nastupom u CK13 uz pomoć bubnjeva, perkusija i zvuka, deliće se i množiti muzika inspirisana stvaranjem pijaniste Bila Evansa i balade jednog pisca iz Engleske. Aleksandar Škorić sviraće bubnjeve i perkusije.

Ulaz: besplatan