PODELI

Festival Poezika u partnerstvu s Radio Bruškinom realizuje Festivalski dan POEZIKA – Muzičko putovanje, koje se održava 23. 07.2016. u Atrijumu Kulturnog centra u Kotoru. Nastupaju: Miloš Zubac, Isidora Milivojević i Izae.

Pokrovitelji događaja su Kulturni centar Novog Sada, Grad Novi Sad, JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor i Kreativni centar Vigvam.

POEZIKA je festival autorske muzike koji je okrenut podsticanju regionalne autorke muzičke scene i afirmisanju autora.

Festival je za samo četiri godine postojanja prepoznat u Novom Sadu i celom regionu kao veliki pokretač muzičke autorske scene. Publika je imala priliku da vidi neke od najznačajnijih autora u regionu ‒ Krisa Ekmana i Bernara Kogovšeka, Damira Imamovića, Goribor, Stray Dogg, Ninu Romić, Svemir, Milana Glavaškog i Rebel Star, Olovni Ples, Saru Renar, Jovanovića, Anu Ćurčin , Lovely Quinces, Kralja Čačka, bend Ti.

O festivalu se pisalo u preko 500 medija u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Srbiji, predstavljen je na televizijama TV Novi Sad, RTV i RTS, HRT, kao i na brojnim radio stanicama širom regiona, a privukao je pažnju čuvenog britanskog muzičkog magazina Rock&Reel koji mu svake godine posveti kolumnu i predstavi čitaocima u Velikoj Britaniji učesnike festivala.

Radio Bruškin je internet radio (prvi takve vrste u Crnoj Gori) koji promoviše alternativnu muziku i kulturu, i za četiri godine postojanja stekao je prepoznatljivost i važnost na regionalnoj muzičkoj sceni. U saradnji sa izdavačima, promoterima i festivalima medijski je sponzorisao nekoliko važnih regionalnih festivala: SeaRock (Kotor), Poezika (Novi Sad), Seasplash (Pula), SuperUho (Primošten), Šakan Festival (Brela).

Festivalski dan POEZIKA – Muzičko putovanje održava se 23. jula 2016 godine u Atrijumu Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor, s početkom u 21 čas.

Više o festivalu i učesnicima možete pogledati na sajtu festivala: www.poezika.com , kao i na sajtu Radio Bruškin www.bruskin.me