PODELI

Različiti muzički stilovi obeležavaju bendove koji se pridružuju lineupu INmusic festivala 2013.

To su Moveknowledgement i Conquering Lion koji u Hrvatsku stižu u saradnji s programom CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program).

Moveknowledgement je petočlani bend iz Slovenije koji svira mešavinu hip-hopa, duba, rocka, funka i electro muzike. Publiku je već osvojio i nastavlja je osvajati energičnim, razuzdanim i inovativnim live nastupima. Eksperimenti zvukom nisu im strani kao ni poigravanje vizualnim konceptima. Jednostavnim rečnikom rečeno – momci znaju što rade. Bend iza sebe ima više od deset godina zajedničkog rada i četiri albuma: „Sun Sun“ (2003), „Ant People“ (2005), „Listen to Nebukadnezar“ (2007) i „Pumpdown“ (2011). Upravo poslednji album sadrži dobru dozu rock’n’rolla te zrači njihovom karakterističnom sci-fi, retro-future i new age estetikom. Kako sami članovi benda kažu, album je stvoren da se izvodi uživo pa će ovoga leta na brojim nastupima pokazati što znaju. Slovenačku nagradu Bumerang u kategoriji Best Live Act osvojili su 2002. godine. Pevač N’Toko postao je slovenački državni prvak u freestyleu 2002. i 2003. godine. Članovi benda marljivo rade i na side projektu pod imenom „Moveknowledgement free pop orchestra“.

http://www.youtube.com/watch?v=CfYdQ_IspB0

Sedmočlani Conquering Lion je dub/reggae/hardcore bend iz Tetova u Makedoniji. Osnovani su u aprilu 2007. godine, a 2009. su izdali svoj prvi LP koji je jednostavno nazvan „I“. Na njemu se nalazi 10 pesama, uključujući saradnju s Jamajkancem Jahom Clarityjem na pesmi „Jah Love“. Drugi album izdali su 2011. godine, a trenutno rade i na trećem studijskom izdanju. Iskustvo su sticali nastupima širom Makedonije, ali i u Nemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj, Rumuniji i Kosovu. Do sad su nastupali s većim reggae imenima kao što su Gentleman, Ras Zacharri, Donald Minott, Hornsman Coyote i drugima.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4nFLfL0__k

Ulaznice za INmusic festival dostupne su već od 349 kuna. Svi nezaposleni državljani RH se do 20. maja putem internet stranice INmusic festivala mogu prijaviti i ostvariti 50 kuna popusta na važeću cenu ulaznice od 399 kuna.

Podsećamo da će na INmusic festivalu ove godine svirati i: Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods, Stealing Sheep, Team Ghost, Dikta, Atheist Rap, Dža ili Bu, She Loves Pablo, Dosh Lee, Radio Aktiv, Achromatic Attic i Roger The Mascot.