PODELI

Od 4. do 9. avgusta u šest gradova Srbije biće održane kvalifikacione Mini Gitarijade, na kojima će nastupiti demo bendovi koji su se prijavili za učešće u takmičarskom delu 50. Gitarijade. Najbolji bendovi na Mini Gitarijadama obezbediće plasman u takmičarski deo programa najstarijeg rok festivala, koji će po 50. put biti održan od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu u Zaječaru.

Na ovaj konkurs prijavilo se ukupno 76 bendova iz celog regiona, a kompletan spisak prijavljenih pogledajte OVDE.

Mini Gitarijade će biti održane u sledećim gradovima: 4. avgusta u Užicu, 5. avgusta u Sremskoj Mitrovici, 6. avgusta u Kosovskoj Mitrovici, 7. avgusta u Čačku, 8. avgusta u Valjevu i 9. avgusta u Zrenjaninu.

Pobednici ovih Mini Gitarijada, nastupiće na 50. Gitarijadi u Zaječaru od 11. do 13. avgusta, zajedno sa demo bendovima iz zemalja regiona, koji su se plasirali na 50. Gitarijadu učešćem (pobedom) na partnerskim festivalima u zemlji iz koje dolaze i sa  bendovima, koje će dodatno odabrati žiri od pristiglih prijava na sajtu gitarijada.org.

Ulaz će i ove godine biti besplatan. U revijalnom programu nastupaće: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Love Hunters, Kerber i Uriah Heep. Nakon koncerata svake večeri biće prikazivati muzički dokumentarni filmovi.