PODELI

Zagrebački nastup grupe Rage Against The Machine s pravom je prozvan najtraženijim ovogodišnjim koncertom u Hrvatskoj. Ulaznice za premijerni dolazak legendarnog benda prodate su u više od 55 zemalja sveta i na 5 kontinenata. Radi ogromne potražnje u prodaju su pušteni dodati kontingenti u dva sektora na tribinama Arene.

“Public Service Announcement”, najtraženija globalna turneja, u zagrebačku Arenu stiže u subotu, 17. septembra. Mitski Rage Against The Machine u dvorani na Laništu će dočekati fanovi iz doslovce celog sveta. Osim regije i brojnih evropskih zemalja ulaznice se prodaju i na dalekim lokacijama poput Argentine, Novog Zelanda, Hong Konga, Singapura, Dominikanske Republike i Gvatemale. U kupovini prednjači domaća publika te fanovi iz Italije, Slovenije i Srbije. Prema trenutnim brojkama 46% ulaznica prodano je van Hrvatske. Zbog izuzetne potražnje u prodaju su puštene dodatne ulaznice u sektorima Tribine sedenje 2 po 550 kn i Tribine sedenje 1 po 650 kn, a kupiti se mogu u prodajnom sastavu Eventim.

Koncertom u američkom Wisconsinu 9. jula pred 30 000 ljudi, nakon više od decenija pauze, na scenu se vratio jedan od najvažnijih bendova svih vremena. Rage Against The Machine su na dugoočekivanom ukazivanju predstavili setlistu nabijenu energijom i njihovim najpoznatijim pesmama kao što su “Killing In The Name”, “Bullet In The Head”, “Bombtrack” s debitantskog albuma, zatim “Bulls On Parade”, “People Of The Sun”, “Testify”, ”Tire Me”, “Wake Up”, “Guerrilla Radio”, “Without A Face”, “Know Your Enemy”, “Calm Like A Bomb”, “Sleep Now In The Fire”, “War Within A Breath”, “Freedom”, uz poseban naklon Brusu Springstinu u obradi “The Ghost Of Tom Joad”. Već na sledećoj svirci u Čikagu bend je spisku dodao još dve – „Vietnow“ i „No Shelter“, a za vreme tog nastupa Zak de La Roša povredio je nogu i proveo ostatak koncerta sedeći na monitoru.

Bend očekuje ukupno 19 nastupa na američkoj turneji, nakon čega će se prebaciti u Evropu i Veliku Britaniju. “Public Service Announcement” turneja dolazi u Zagreb 17. septembra, a kao specijalni gosti Rage Against The Machine nastupaće sjajan hip hop duo Run The Jewels. Ovaj koncert biće jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 km, uz daleko najpovoljniju cenu ulaznica u odnosu na sve druge evropske svirke.

Koncert grupe Rage Against The Machine u Zagrebu organizuju Charm Music, Live Nation i LAA.

Foto: promo