PODELI

Dimensions festival, europski epicentar najsvježije elektroničke glazbe, po četvrti se put vraća na jednu od najljepših svjetskih festivalskih lokacija, tvrđavu Punta Christo i obližnje plaže štinjanskog poluotoka pored Pule.

Naime, britansko-hrvatski organizacijski tim upravo je objavio datume održavanja Dimensions festivala 2015, od srijede 26. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza.

U veljači će biti objavljena prva imena glazbenika koji stižu u Hrvatsku, a zbog specifičnog pristupa organizatora u biranju uzbudljivih, različitih i cijenjenih glazbenika ponovno očekujemo najbolje od svjetske underground elektroničke scene, poznata imena i uz njih nove generacije talenata.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane ranograbilice stižu u prodaju 6. veljače, a s njima i šansa da domaća publika iskusi jedinstveni festivalski ugođaj uz najpovoljniju cijenu.

Festival poznat po intimnoj atmosferi te inovativnom i raznolikom zvuku prošle je godine posjetilo sedam tisuća ljudi iz više od pedeset zemalja svijeta. Oni su uživali u izvedbama dvjesto glazbenika koji su se izmjenjivali na maštovitim pozornicama unutar povijesne tvrđave te na dnevnoj, pozornici na plaži s pogledom na brijunski arhipelag.

Jedan od aduta Dimensions festivala svakako je i veliki koncert otvorenja u veličanstvenoj pulskoj Areni.

Dimensions festival je prošle godine osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) na UK Festival Awards, te u kategoriji najboljeg malog festivala (Best Small Festival) na European Festival Awards. Dimensions festival također je već bio u borbi za ove nagrade i to za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., te za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards 2013.

Foto:  Jody Hartley