PODELI

Sea Star festival koji će se 26. i 27. maja održati na prostoru umaškog kompleksa Stella Maris, u morskoj uvali s jednom od najboljih istarskih šljunkovitih plaza doneće posetiocima program na šest bina i najbolje sa EXIT festivala. Već je objavljen i hedlajnerski trio kojeg čine: The Prodigy, Dubioza Kolektiv i Urban & 4, a već do Božića potvrđeno je više od 11.000 festivalskih posetilaca.Glavna programska karakteristika Sea Star festivala biće prenošenje duha najomiljenijih scena Exita uz originalan, morski pečat Istre. Već je poznato da će Sea Star imati šest pozornica, od kojih će dominirati Tesla Main Stage i Nautilus Arena. U programskom smislu, prednost će imati izvođači čiji su nastupi bili jedni od najboljih u istoriji Exita, pa će prvog dana Teslin stage biti u duhu istoimene glavne bine i na njemu će nastupiti legendarni favoriti The Prodigy. Tesla, kao motiv i inspiracija, u festivalskom svetu se originalno pojavio na Exitu – u jednom od prvih izdanja na prostoru festivala podignut je Teslin toranj, a 2013. Main stage ponosno je nosio naziv Main Tesla Stage i tada su na njemu Prodigy održali mitski nastup.

Iste večeri nastupiće i vodeća regionalna atrakcija Dubioza kolektiv, te domaćini festivala Urban&4.

Drugo veče glavne bine Sea Star festivala predstaviće jednu od najpopularnijih elektronskih bina na svetu – globalno famoznu EXIT Dance Arenu Osim duha, Dance Arena u Istru 27. maja šalje i svoje najveće zvezde, koje će uskoro biti objavljene.

Nautilus Arena, smeštena unutar glavnog ATP stadiona predstaviće još dve superpopularne EXIT bine: Fusion i No Sleep – pa će tako jedno veče biti posvećena indie bendovima, a druga alternativnoj elektronici.

Ostatak festivala preseliće magičnu atmosferu Petrovaradinske tvrđave s još tri omiljene scene EXIT-a, koje čine neizostavni deo njegove duše i privlačnosti. Bine nazvane Zion Beats, Exotic Laguna i Silent Octopus doneće žanrovsku raznolikost uz hip-hop, reggae, latino, bass, house, techno. Šesta bina nosi ime Cinema, doneće veliko platno gde će se osim odličnih filmova, prikazivati i najbolji nastupi s Exita u visokoj rezoluciji.

Sea Star formula: 2+2 = dan i noć

Poznata je i tzv. “2+2” matematika festivala, odnosno da će uz dva glavna dana, publika uživati i u warm-up tulumu 25. maja, dok je nedelja, 28. rezervisana za after-party. Sea Star počinje s dnevnim programom već u podne i to žurkama oko šljunkovite plaže u laguni, dok će noćni program upaliti sve bine i trajati do ranih jutarnjih sati. Mnoštvo potvrđenih izvođača biće objavljeno ovih dana, a do kraja meseca biće poznat kompletan program. Uz eklektičan muzički set up posetioce će na festivalu dočekati i bogati FoodLand, ali i Chill i Activity zone, a uskoro će se predstaviti i inovativan cashless sistem plaćanja na festivalu.

Sea Star zajednica – smeštaj uz festival

Iskustvo koje za posetioce nudi Sea Star je danonoćna zajednica, jer se najbliži smeštajni kapaciteti nalaze u neposrednoj blizini mora, svega 100 metara od ulaska u festivalski prostor, a najudaljeniji su najviše 15 minuta šetnje uz more. U ponudi su festivalski kamp, te smeštaj u hotelima, vilama i apartmanima, a cene se kreću već od 9,99 EUR po osobi.

Sea Star nudi dve vrste kamp smeštaja – Premium i Premium Plus. Oba imaju kvalitet 4 zvezdice, opremljeni s priključcima za struju, česmama s pijaćom vodom, tuševima, wc-ima, na samo 100 metara od festivala i mora. Kamp će biti u funkciji od 24. do 29. maja sa cenama od 28,00 do 33,00 Eura. Osim kampa posetioci mogu rezervisati smeštaj u hotelima Sol Aurora i Sol Umag (oba sa 4 zvezdice), Melia Istrian vilama (4 zvezdice) kao i Sol Amfora, Sol Stella, Sol Katoro i Polynesia apartmanima (3 i 4 zvezdice). Svi su u krugu od 100 metara do najviše 1 km od Sea Stara, što umaški festival čini najopremljenijim u Hrvatskoj.

Ulaznice i festivalski paketi

Raznovrsnom smeštaju dodat je i prevoz autobusima iz svih većih hrvatskih gradova, kao i paketi koji objedinjuju ulaznicu, smeštaj i prevoz. Više informacija o paketima mogu se pronaći na www.exittrip.org. U prodaji se trenutno nalazi limitiran broj festivalskih ulaznica koje se mogu kupiti po novoj poklon ceni od 229 kn, što je 50% popusta od finalnog iznosa, a mogu se naći u sistemima Ticketshop.hr i Entrio.