PODELI

Internacionalni festival mode i dizajna – Serbia Fashion Week, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 14. do 19. oktobra 2014. godine u novosadskom hotelu Park, dok će svečana dodela nagrada Serbia Fashion Awards biti održana 19. oktobra u filmskom studiju TV Pinka u Šimanovcima.

Posetioci Serbia Fashion Week-a uživaće u novim kolekcijama najpopularnijih domaćih dizajnera kao što su Verica Rakočević, Bata Spasojević, Marija Šabić, Zvonko Marković, Vasilije Kovačev, Mladen Baron, Milena Radović, Vesna Milošević, kao i njihovih sjajnih kolega poput Danijele Božić, Marine Mićanović, Marka Marosiuka, Jovane Petković i brenda Iskon mode. Posetioci će takođe uživati i u malim revijama mladih dizajnera kao što su Maja Milošević, Branka Cacić, Ivana Đurić i Darkollywood.

Tokom prethodnog izdanja Serbia Fashion Week-a, mlade nade domaće modne industrije takmičile su se u okviru konkursa Fashion Talent Designe Competition (FTDC) prilažući svoje crteže kreacija i ideje. Pobednici ovog takmičenja dobili su nagradu koja je obuhvatala materijale za izradu kolekcije i učešće na oktobarskom Serbia Fashion Week-u, te će najmlađi dizajneri biti deo revijskog programa već prvog dana Nedelje mode u hotelu Park.

Kako Nedelja mode izgleda u Francuskoj, najverodostojnije će prikazati DESIGN WEEK uz koncept izložbenih postavki umetnika iz oblasti kostimografije, primenjene umetnosti, fotografije, vajarstva i novih oblika multimedijalne umetnosti i to u prelepom dvorcu Eđšeg. Ovaj misteriozni dvorac je posle dugog perioda otvorio vrata posetiocima, te je sam po sebi postao atrakcija. Design Week će biti prvo dešavanje nakon otvaranja Eđšega a ovom ekskluzivnom događaju koji traje do kraja Nedelje mode, moći će da prisustvuju svi ljubitelji umetnosti, jer će ulaz biti slobodan.

Inostrani umetnik koji će svakako privući pažnju publike i koga Serbia Fashion Week sa ponosom predstavlja je Thomas Devaux iz Francuske! Ovaj neprikosnoveni fotograf, učesnik je najprestižnijih izložbi širom sveta, a svojim nesvakidašnjim fotografijama koje liče na slike oduševio je Ruse, Kineze, Francuze, Korejce, pa čak i čuvenog reditelja Dejvida Linča, koji je takođe pravio izložbu Devaux-ovih fotografija. Pored Devaux-a, Design Week će krasiti sjajni inostrani i domaći umetnici iz raznih oblasti umetnosti.

Ulaznice su već u pretprodaji na prodajnim mestima Gigs Tix-a – u Pariskom magazinu, u knjižarama Vulkan širom Srbije, kao i na sajtu www.gigstix.com.