PODELI

Nezaboravni nastup novosadske punk grupe RITAM NEREDA na LAKE festu 2012. godine još uvek se prepričava. Ljubitelji glasne, brze, čvrste i energične svirke sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom, uživaće i ove godine na Krupcu u nastupu jednog od najpopularnijih punk bendova u regionu.

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Kolekciju legendarnih pjesama kao sto su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge se uvek mogu čuti na njihovim nastupima koje zajedno sa publikom pevaju glasno.

Svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 29 godina karijere bend je uvek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.Poslednji studijski album “To nisi ti” izašao je 2015. godine za izdavačku kuću Nocturne Media.

Na ovogodišnjem festivalu  potvrđeno je učešće i nikšićkog punk sastava Punkreas.

Prvi album “Glavom kroz zid” izlazi u januaru 2009. godine, a sledeće godine izlazi singl “Sistem nas laže“. Punkreas je svirao u svim zemljama bivše Jugoslavije i to po više puta. 2014 godine izlazi album “Majmunska posla” za kuću Nocturne Media.

Punkreas je 2015. godine delio binu sa legendarnim The Prodigy, a tokom iste godinesu snimili i 3 spota za pesme “Adios Amigos”, “Ulična poezija” i ” Drakula”. Momci vredno rade na novom materijalu koji će uskoro ugledati svetlost dana.

Za sada potvrđeni izvođači na festivalu su Manu Chao La Ventura, Rambo Amadeus & Five Winetous – Sextet, Bajaga i instruktori, Kerber, Yu grupa, TBF i Sivilo.

Šesto izdanje LAKE festa će trajati četiri dana i održaće se od 11. do 14.  avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

Cena ulaznice ostaje nepromenjena i ona iznosi 10,00 evra za jedno veče i 25,00 evra za sve četiri večeri. Prvi dan festivala posvećen je Desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti i ulaz je besplatan za sve posetioce festivala.

Foto: Remix Press arhiva