PODELI

Sinoć je u Novom Sadu, u okviru manifestacije OPENS otvara vrata-pridruži se ekipi, Teatar 34 izveo predstavu Naše mesto.

U predstavi glume Nikolina Spasić i Milan Novaković. Predstavu je režirao Bogdan Janković. Dramaturg je bio Simon Grabovac, dok je scenografiju spremala Nevena Vujasinović.

Predstava je privukla veliku pažnju publike, takvu da nije bilo dovoljno stolica za sve. Igrajući na moderan način, energično i dinamično glumci nisu dopoustil ni u jednom trenutku pažnja popusti i time izgubi smisao.

Tema Našeg mesta su stereotipna razmišljanja onih koji u Novom Sadu žive. Kroz biografije dva „dođoša“ ukazuje na problem stavova ljudi koji se igrom slučaja nalaze i obraćaju Isi i Bisi, dvaju labuda iz Dunavskog parka, jednim od simbola Novog Sada.

Iz sale niko nije izašao ravnodušan jer se svako ko je došao mogao pronaći u nekom aspektu priče.

OPENS otvara vrata – pridruži se ekipi je manifestacija koja se realizuje u Novom Sadu od 15. do 18. novembra radi prostavljanja prvog rođendana od proglašenja Omladinske prestonice Evrope za 2019. godinu.

U okviru festivala u petak 17. novembra biće prikazivani pobednički fimlovi Filmskog fronta (KSNS) i selekcija filmova Cinema city: Up to 10.000 bucks (the best of). U SKCNS Fabrika, biće održan koncert Killo Killo Bande.

Poslednjeg dana festivala, 18. novembra, kod Spomenika žrtava racije biće održan Osmehov festival lampiona.

Sanja Đorđević