PODELI

U klubu Doma omladine Beograda u nedelju, 19. januara, nastavlja se takmičarski serijal DEMO MASTERS.

Ove nedelje, sa početkom u 20h, nastupiće šest novih bendova: Kora iz Beograda, No I Pay iz Obrenovca, Limbo iz Niša, Mimo protokola iz Beograda, Ubrzo potom iz Užica i The Cockblockers iz Kragujevca. Kao gost u revijalnom delu programa nastupiće autorski bend Hrabri krojač iz Beograda.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet (predsednik žirija), Olga Kepčija (Radio Beograd 202), Stevan Gojkov (glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“), Galeb Nikačević (predstavnik Doma omladine Beograda), predstavnik portala Timemaschinemusic.org, a ovonedeljni gostujući član žirija biće muzičar Vlada Kokotović (Goblini).

Demo Masters je takmičenje u kojem se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom trajanja takmičenja, svake večeri ćemo nastupaće 6 grupa, od kojih će se 3 kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Bendovi koju su do sada dobili podršku žirija i publike za nastavak takmičenja su: Salvation Zero, Enormna blajsna, Kasirke, Vrane kamene, Yox, Orest, Convoy, Bulevar vodenih mozaika, Crveni storno, Besne gliste, Regulator, Case Remnant, Front, Loud, Microwave, Shuffle, Iznebuh, Quarterbuzz, Nemesis, Miraz, Lavlja gandža, Insane.

Najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters, ponovo je deo programa Doma omladine Beograda, kao prva i veoma posebna najava proslave 50 godina ove institucije kulture i obrazovanja, tokom 2014. godine.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, tako da mladi autorske i tribjut bendovi i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, mogu da se prijave na demo.masters@hotmail.com. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom.