PODELI

Nakon skoro dve godine pauze Radio Beograd 202 ponovo je otvorio konkurs za mlade demo bendove svih rok i metal žanrova.

Takmičenje mladih bendova i izvođača “Demo masters” ponovo se održava u Domu omladine Beograda, gde je, po rečima organizatora sve počelo pre 11 godina. Ovoga puta, takmičenje nosi simboličan naziv “Demo masters 50”, jer se održava povodom proslave 50 godina postojanja Doma omladine.

Tokom trajanja takmičenja, svake večeri će nastupiti šest potpuno novih grupa, od kojih će se tri kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predvidjeno u maju, kad će biti poznati pobednici koje očekuju vredne nagrade.

Do sada su održane dve takmičarske večeri 10. i 17. novembra. U dalji tok takmičenja su se plasirali bendovi Salvation Zero, Enormna Blajsna, Kasirke, Vrane Kamene, Y.O.X. i Orest.

U decembru će biti održano pet takmičarskih večeri, a prva je već 1.decembra kada će nastupiti Bulevar vodenih mozaika, No Regrets, Silent Act, Fat Dragon, Crveni storno i Erkondišn, dok će u revijalnom delu će nastupiti bend Aphelion.

Prijave za “Demo masters” su još uvek otvorene i organiozatori pozivaju mlade bendove svih rok i metal žanrova iz cele Srbije da pošalju svoje prijave na e-mail demo.masters@hotmail.com.

U prijavi je potrebno navesti ime benda, mesto boravka, muzički žanr, kontakt i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je snimljen profesionalno ili ne.

Izvor: gruvanje.rtv.rs