PODELI

Guitar Art Festival kroz saradnju sa Petrom Jankovićem, profesorom prestižne američke Džejkobs muzičke škole Univerziteta Indijana, i uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, organizuje (Re)Kreativni kurs gitare u Kragujevcu sa namerom da osobama svih uzrasta, omogući brzo i jednostavno učenje sviranja gitare.

(Re)Kreativni kurs gitare je zamišljen kao uvod u savremene tehnike akustične i klasične gitare. Zasnovan je na specifičnom programu koji svima bez obzira na godine i iskustvo pruža mogućnost da efikasan i zabavan način nauče i unaprede sviranje gitare.

Program uključuje: učenje osnovnih akorada u prvoj poziciji, bare akorada, učenje čitanja nota i tablatura na gitari, učenje tehnika fingerstajl, kao i osnove muzičke teorije.

Tokom kursa polaznici će pored specifične muzičke edukacije imati priliku i da razvijaju kulturu kritičkog slušanja muzike kroz organizovane odlaske na koncerte i Gitar Art Festival. Profesori koji će raditi sa polaznicima (Re)Kreativnog kursa gitare diplomirali su na Fakultetu muzičke umetnosti i imaju dugogodišnje iskustvo u pedagoškom radu. Izabrani profesori prošli su i intezivnu obuku kod profesora Jankovića kako bi obrazovali buduće gitariste ovim metodom.

(Re)Kreativni kurs gitare počinje u februaru. Kurs traje četiri meseca, a 15. i 16. februara vršiće se zvanični upis kandidata na kurs, biće održana velika promocija i koncertni program.

Kurs će biti održan u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, a cena kursa na mesečnom nivou je 3000 dinara.