PODELI

 

Rođendanska svirka beogradskog benda Negative održaće se 12. aprila u klubu Fabrika, Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

Bend je nastao u jednom mračnom društvenom momentu tokom bombardovanja 1999. godine.

Negative je u tom trenutku sve iznenadio svojom pozitivnom energijom, uprkos opštoj atmosferi i globalnim prilikama zbog kojih je i dobio ime.

Ono čime su dodatno privukli pažnju na sebe je i interesantan muzički koncept – spajanje nežnog i virtuoznog pevanja, tada uveliko već renomirane pop pevačice Ivane Peters, sa svežom energijom hard & heavy gitarske muzike novije generacije.

Ovo se pokazalo kao jedan jako uspešan recept, jer je posle skoro 14 godina aktivnosti na sceni, 4 studijska albuma, više od deset video spotova i preko 400 javnih nastupa, Negative definitivno zauzeo mesto jednog od najuticajnijih rok bendova mlađe generacije u regionu.

http://www.youtube.com/watch?v=TcqV0_3HTRg

Kao lepo osveženje na malo uspavanoj ovdašnjoj rok sceni, bend je tokom godina pokazao kako je njihov glavni adut zapravo energičan, emotivan i atraktivan koncertni nastup. To je ujedno, po rečima članova benda, njihov omiljeni deo bavljenja muzikom. U skladu sa tim, trenutno je u toku regionalna turneja benda (teritorija Ex-YU), a u pripremi za drugu polovinu 2013. godine je i sada već dugo očekivani, novi studijski album.

Karte se mogu nabaviti u CD Šopu “Mungos”, Zmaj Jovina 2 (pasaž) po ceni od 600 dinara u pretprodaji i 800 dinara na dan koncerta na vratima Fabrike.

http://www.youtube.com/watch?v=nerhvzbaGfo