PODELI

Nakon kraće pauze novosadski alt rok bend BaYaT najavljuje svoj dugo iščekivani i nesumnjivo jedan od najboljih singlova, “Clown”.

“Clown” će biti poslednji singl iz drugog poglavlja njihove priče, EP pod nazivom “Purge”.

Atmosferski i apokaliptični ton numere je evidentan u samom tekstu, dok se inspiracija nalazi u svim sistematskim disfunkcijama koje utiču na sve nas i jasno su vidljive u svakodnevnom životu. Međutim, većina ljudi se i dalje pretvara da je sve sjajno i u najboljem redu!

Kao što je to slučaj i sa prethodnim singlovima, ostavlja se slušaocu da sam interpretira numeru i pronađe svoju verziju priče.

Ono što je zaista impresivno kod singla “Clown” je fenomenalni kontrast koji kreira miran, ali ne i previše svetao ambijent. Dok uživate u sjajnim rifovima istovremeno ćete biti naterani na razmišljanje.

Nakon više od godinu dana pauze, što se tiče novih izdanja, a kao posledica globalnih mera, BaYaT je konačno rešio da izda svoj poslednji singl sa predstojećeg EP-ja, “Purge”. Kao i za sve ostale umetnike, ovo je bio jako težak period za bend, mnoštvo otkazanih svirki i festivala koji su propušteni zbog aktuelnih mera, ali bend oseća da je sada pravo vreme za ovaj fenomenalni singl koji će zaokružiti drugo poglavlje njegove nesvakidašnje priče.

“Clown” je dostupan na svim većim digitalnim platformama za sve ljubitelje alt roka i nu metala od 4.juna.