PODELI

Polovinom oktobra, Nemanja Nešić je snimio spot za pesmu Predjesenji dan, koja se nalazi na CD-u Sve što slutnja šapne, u izdanju Croatia Records iz Zagreba. To je jedna od trinaest numera urađenih na stihove čuvenog pesnika Dobriše Cesarića. Nemanja je tokom maja 2017. godine snimio spot za pesmu „Shelley“, koji se i danas sporadično emituje u Hrvatskoj, na CMC televiziji.  Novi spot, u kojem pored autora muzike, pevača i gitariste – Nemanje Nešića, učestvuju Marta Dragaš (violina), Milica Svirac (violončelo) i Dragana Kuzmanović (harmonika), režiju i montažu potpisuje rođeni Nemanjin brat, aranžer i pijanista – Svetozar Nešić, a kameru i produkciju – Emir Memedovski. Šminka pripada Danijeli Nešić, a prvi put se pojavljuje i pas Bubica, koja nastavlja tradiciju retrivera u spotovima Nemanje Nešića.

U utorak, 30.10. na CMC televiziji, premijerno je pušten spot za pesmu “Predjesenji dan”, i od tada dostupan je na Youtube kanalu Croatia Records-a.

Tokom jula ove godine, organizacija čuvenog zagrebačkog festivala Chansonfest, raspisala je konkurs za autorske numere. Nemanja Nešić je, po oceni stručne komisije, izabran da 16. novembra, uz još petnaestak autora, nastupi u Jazz i cabare klubu Kontesa, i predstavi se publici u Hrvatskoj autorskom numerom Le Peintre (muzika, stihovi, aranžman). U pitanju je festival šansone koji ima tradiciju dugu dve pune decenije, a koji su, između ostalih, osnovali pioniri tog žanra u Hrvatskoj – Hrvoje Hegedušić, Zvonko Špišić, uz podršku današnjeg  direktora festivala Hrvoja Markulja. Tokom dve decenije, na Chansnonfest-u nastupali su Arsen Dedić, Gabi Novak, Ibrica Jusić, kao i mnoga druga poznata i priznata imena sveta šansone sa ovih prostora. S obzirom na to da je u pitanju revijalni festival internacionalnog karaktera, učestvovali su i autori iz Francuske, Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Makedonije… Prvi put, ove godine, nastupiće predstavnik Srbije na Chansonfestu, Nemanja Nešić – kompozitor i kantautor, sa pesmom Le Peintre.

Numere na festivalu biće izvedene uživo, uz odabrani orkestar, za koje će orkestracije ponuđenih aranžmana uraditi Josip Cvitanović (dobitnik dva Porina), dirigent, aranžer i kompozitor. Kao i svake godine, pored medijske podrške koju festival ima, pojaviće se i CD izdanje  sa svim numerama koje će biti izvedene na ovogodišnjem Chansonfest-u.

Od ostalih aktivnosti, Nemanja Nešić će 09.11. u Gradskoj biblioteci biti gost na promociji zbirke pesama Miloša Galetina Jedro za školjku, gde će, uz gitaru, interpretirati neke od numera koje je komponovao na Miloševe stihove. Takođe, do kraja novembra, u izdanju Asocijacije gitarista Vojvodine pojaviće se CD izdanje sa Nokturnima za klavir Nemanje Nešića, a koje svira pijanistkinja Maja Alvanović.