PODELI

Neno Belan, jedan od najpopularnijih hrvatskih kantautora, objavio je dugo očekivani studijski album pod imenom “Sanjaj!”.

Od ”Oceana ljubavi’‘ prošlo je punih šest godina, a Belan i na novom studijskom izdanju ostaje veran ljubavnoj tematici i neguje pozitivan sanjarski pristup. Kako i sam Belan kaže, poslednjih petnaest godina njegovi se albumi ne doživljavaju kao novi albumi već kao kolekcija hit singlova. Upravo se tako na njegovom novom albumu nalaze singlovi koji su nedeljama, čak i mesecima, zauzimali vrhove top lestvica u Hrvatskoj.

Reč je o superhitovima ”Ulicama grada (Pjesma sreće)” s Ljetnim kinom koja je 2013. godine osvojila Porin za pesmu godine, ”Tvoj glas”, duet s Majom Posavec koji je ovenčan ove godine Porinom za najbolju vokalnu saradnju, ”Jer je pjesma dio nas” sa Zagrebačkog festivala 2015. godine, ”Anđela, anđele” u kojoj sarađuje s uglednim riječkim gitarističkim virtuozom Halom, ”Nedir nad morem plavim”, jedna od retkih pesama koju Belan ne potpisuje autorski, te poslednji singl ”Sanjaj!” iz dečjeg mjuzikla ”Čarobnjak iz Oza”. Ove je godine poseban uspeh doživeo dečji mjuzikl ”Matilda” za koji je Neno Belan napisao muziku, iz kojeg se na albumu se našla pesma ”Čaroban je dječji svijet” u kojoj gostuje dečji hor iz mjuzikla. Na albumu se nalazi i pesma ”S Mure na more Jadransko” koju Neno izvodi s Vladom Kreslinom, vodećim slovenskim kantautorom.

Kao posebnu ekskluzivu, novi album “Sanjaj!” donosi tako i jednu do sada neobjavljen snimak, live duet s Josipom Lisac u izvedbi Belanovog klasika ”Vino noći”, kojeg su izveli na rasprodatom ovogodišnjem koncertu za Valentinovo u Domu sportova kojim je Neno obeležio 30 godina svog muzičkog stvaralaštva.

Produkciju albuma uz Nenu Belana, potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, a grafički dizajn Marko Nemec.

Album ”Sanjaj!’’ ujedno je peto izdanje objavljeno otkad je Belan započeo saradnju sa Fiumensima, a koja će u godini koja sledi obeležiti 20 godišnjicu. Velika fešta sprema se na dosad najvećem samostalnom koncertu Nene Belana & Fiumensa u Domu sportova, u subotu, 25. februara 2017. Ulaznice za ovaj koncert možete nabaviti po ceni od 95 kuna.

Album ”Sanjaj!” možete preslušati i na Deezeru.