PODELI

Bend Nežni Dalibor objavio je spot za novi singl “U slojevima” koji najavljuje predstojeći, istoimeni album, čije se objavljivanje očekuje na proleće 2016. godine.

Nova uzbudljiva pesma Nežnog Dalibora je melanholična introspektivna opservacija koja na širem planu predstavlja suptilnu kritiku cele jedne generacije.

Reditelj spota za singl “U slojevima” je Raško Miljković, direktor fotografije je Lazar Radić, montaža: Žarko Brecl, scenario i organizacija: Ivan Stančić, scenografija – Sanja Bulat i Sonja Nenadić, post slike Nikola Vučenović.

Izlasku novog albuma prethodiće bar još jedan singl/spot, a nakon pauze zbog snimanja novog materijala, (od januara) kreću nastupi Nežnog Dalibora po Srbiji i regionu.

Album “U slojevima” je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints). Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Roterdamu. Pesma “U slojevima”  dostupna je za besplatno preuzimanje sa sajta http://neznidalibor.bandcamp.com.

Nežni Dalibor iza sebe ima tri studijska albuma: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). Bend je diskografski debitovao sa singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji 2012. godine i Waves festivalu u Beču 2013. Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine bend je dobio novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Foto: Nemanja Đorđević