PODELI

Osveženje fest 2015. biće ove godine održan na Tvrđavi u Pirotu 7.avgusta sa početkom u 20h. Cena ulaznice iznosi 300 dinara na ulazu, 250 u pretprodaji.

Osveženje festival je od svog početka 2008. godine, kao mali festival lokalnog karaktera, stigao do jedne od najpoželjnijih destinacija domaćih bendova.

Organizatori su uz mnogo enegije i podrške lokalne i regionalne publike uspeli da stvore tradiciju i nešto što se podrazumeva i željno isčekuje svakog leta u Pirotu.

Ove godine na festivalu će otvoriti mladi komični Hip Hop sastav LAGANO KVO iz Pirota. Nakon njih uslediće nastupi bendova Artan Lili, Ničim izazvan, Mortal Kombat i bugarska supergrupa Bourbon street iz Plovdiva.

Po tradiciji festival će zatvoriti pirotski DJ. Ove godine za Afterparti je zadužen DJ MIMI. Očekujte igranku do ranih jutarnjih časova uz zvuke swinga, fanka, popa i dens muzike.

“Prvobitna ideja je bila napraviti koncert alternativnijeg tipa koji će ponuditi mladim ljudima priliku da čuju heroje svoje mladosti iz perioda 90tih. Svake godine festival je rastao po malo, svi smo učili puno svake godine i što je navažnije osluškivali potrebe posetilaca a s druge strane pratili trendove na regionalnoj sceni. Osveženje fest ove godine slavi svoje osmo izdanje i sa ponosom ističe da će ovaj festival posvetiti mladim naraštajima, novim bendovima koji osvajaju scenu. Od početka je Osveženje festival težio da promoviše te mlade ljude koji se razlikuju, ne prave kompromise, prkose meinstrimu, iznose svoj stav, bendove koji žele da pokažu nešto drugačije. Nadamo se da će ovogodišnji festival ispuniti tu misiju u potpunosti”, kažu organizatori.

Festival su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Lokalna samouprava Pirot. Festival organizuje UG Osveženje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Pirot.