PODELI

U subotu, 04. aprila, u KC Utopia, koncert je održalo osam momaka i jedna devojka koji se kriju iza imena Ničim izazvan.

Prva impresija bila je „podavićemo se“! Uprkos velikoj vrućini, ali ne zbog prostora nego zbog vrele atmosfere koju su Ničim izazvan napravili, ovo veče je bilo jedno od onih na kom se neprestano smeškate.

 

 

Koncert su otvorili pesmom „Tužne devojke“ sa još uvek aktuelnog albuma „Ničim izazvan“, kojom se pokrenula lavina gromoglasnih aplauza, ali i ženskih uzdaha. Statistika slobodne procene kaže da je na jednog muškarca ove večeri išlo deset devojaka, pa su muškarci koji su bili u KC Utopia, uživali kao bubreg u loju 🙂

Neki su svoju osvajačku misiju uspešno obavili, ali mnogo je veći deo onih koji su ostali uskraćeni za zagrljaje i poljupce upravo zbog onih osam momaka s početka teksta. Boris se zahvalio publici što se okupila u tako velikom broju, ali i na osmesima koje im pružaju. Čak je pomenuo kako je novosadska publika najnasmejanija 🙂 To svakako mogu pripisati sebi, svom šarmu i romantičnim tekstovima i melodijama koji nepogrešivo izmamljuju osmehe na lica tih silnih obožavateljki.

Ničim izazvan su bend koji iza sebe ima jedan album, ali jedan potpuni hit album. Sve pesme sa albuma „Ničim izazvan“ postale su hitovi upravo zbog pitkih i blagih melodija čiji vas ritam vozi i tera na ples. Tekstovi su većinom romantični, koji u današnje vreme velikih političkih previranja i generalnog životnog nezadovoljstva, bude neke davno izgubljene emocije i moralne vrednosti. Živimo u takvom dobu gde je nemoguće ne osvrnuti se na to gde smo i ko smo, ali Ničim izazvan svojim tekstovima plete savršeno tanku, ali u isto vreme i čvrstu nit između toga kako jeste i kako bi trebalo da bude.

nicim izazvan utopia

Nizale su se pesme „Dečija“, „San“, „Beskućnik“, „Lave“, „Živeti u prošlosti“ i svaka sledeća pesma zagrevala je atmosferu za nekoliko stepeni više da bi potpuno oduševljenje izazvala pesma „Bo Bo Bom“ koju je Boris najavio tako što je stavio kapu dvorske lude, koju u spotu nosi glumac Miloš Vlalukin. Ova, kao i pesma „Rekla je“ koja se u etru pojavila kao prva pesma kojom su najavili novi album, potvrda su da Ničim izazvan imaju izgrađen stil i prepoznatljiv zvuk. Pesmu „Bo Bo Bom“ prvi put su izveli 29. novembra 2014. na proslavi novosadskog Omladinskog radija (Oradio) i već tada je bilo potpuno jasno da će postati hit. U subotu, pet meseci kasnije, publika je horski otpevala obe nove pesme, i tako još jednom dala im potvrdu da to što rade, rade odlično.

Pored pesama sa albuma „Ničim izazvan” odsvirali su i još tri nove pesme koje će se naći na albumu koji bi trebalo da bude objavljen na jesen. Zvaničan deo koncerta završio se pesmama „Rekla je“, „Trideset“ i „O tebi“ koju su najavili kao pesmu koju još uvek niko ne zna, ali eto nekim čudom publika je otpevala u glas bez potrebe da Boris, Bojan i Dragana pevaju. 🙂

Pošto prostor Kulturnog centra Utopia nije zgodan za bežanje sa bine, ali i zbog ogromne gužve, Ničim izazvan nisu standardno odlazili sa bine, pa se ponovo vraćali na bis nego su odmah izveli još tri pesme, „Sumrak“, „Rekla je“ koju su u refrenu kombinovali sa pesmom „Wicked game“ Chrisa Isaaka, i sada već potvrđeno, veliki hit „Bo Bo Bom“.

nicim izazvan utopia 1

Ovaj koncert bio bi savršen da nije bilo problema sa zvukom. Realno, u prostoru kakav je KC Utopia teško je namestiti zvuk, pa je bilo potrebno da prođe nekoliko pesama da se sve uštima. Dobar deo koncerta Borisov vokal je bio prilično tih i prateći vokal Dragane Ilić je bio skoro pa neprimetan. Morala sam doooobro da se skoncentrišem da bih je čula. I nedostajao mi je njen glas. Ali u suštini, glavni parametar za sve je, naravno, publika. A publika je bila prezadovoljna i sve to što sam ja čula ili nisam, oni nisu primetili i bilo im je sjajno.

Ničim izazvan je upisao na stranice istorije benda još jedan odličan nastup. Ono što mene od svega najviše raduje su nove pesme koje su dokaz da se ovi sjajni ljudi zaista mnogo trude i rade na sebi, i što su oživeli jedan pravi i kvalitetan pop zvuk koji je odavno nestao u Srbiji.

Andrea Magazin

Foto: Ružica Pešić / Danilo Vujović