PODELI

Veče pod nazivom “Back to the past”, biće održano u subotu 22. septembra u Kovačici. U Jarmočisko Vojvdina Pub-u ovog puta gostovaće beogradski rockabilly bend “Nick Drag”.

U najavi koncerta kažu:  “Želja nam je da se vratimo u muzičku prošlost i podsetimo se kako je to bilo pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, u doba Elvisa, Eddie Cochrana, Jonny Casha i ostalih velikih i genijalnih muzičara tog doba.”

Nick Drag je beogradska (Rockabilly,Country, New Wave…) grupa koja je svojom jedinstvenom energijom i izvođenjem za kratko vreme postala miljenik publike. Mešavinu pravaca bliskih rockabilly muzici, kao što su honky tonk i country, su objedinili u svojstveni izvođacki stil. Povratak samim korenima rock’n’roll muzike i iskonskoj muzičkoj energiji retko koga ostavlja ravnodušnim.Jedinstveno snažan i energičan bariton, ritam u kome dominira zvuk vintage kontrabasa, virtuozne gitarske solo deonice i vrlo atraktivan nastup su karakteristike koje mogu da ukratko opišu ovaj bend.

Bend Nick Drag osnovan je u septembru 2011. godine a čine ga: Nikola Dragović – vokal/ ritam gitara, Aleksandar Mita Mitanovski – solo gitara, Strahinja Petrović – kontrabas i Nikola Vukotić – bubnjevi. Bend je nastao iz rockabilly dueta „Nick & Dick“, koji su osnovali Nikola i Strahinja, a Mita im se pridružio u septembru 2011. godine. Sa bubnjarom Nikolom su zaokružili bend u oktobru 2011. godine. Članovi ove grupe su iskusni muzičari prisutni na domaćoj rockabilly i ex YU sceni duži niz godina. Zapaženo pojavljivanje pevača Nick Drag u TV emisiji „Prvi glas Srbije“ je izazvao iznenađujuće pozitivne reakcije široke publike koja je pokazala da ovaj zapostavljeni pravac muzike ima potencijala da ponovo bude popularan na ovim prostorima kao što je bio krajem 1980-tih i početkom 90-tih. Jedinstveni nastupi uživo ove rockabilly četvorke i atmosferu koji ovi momci prave jednostavno treba doživeti na njihovim svirkama.

Početak koncerta u Kovačici zakazan je za 23h a ulaz je besplatan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iJ7QG8ShRbE&feature=player_embedded]