PODELI

Kultni kantautor Nikola Pejaković Kolja održaće prvi koncert u karijeri sa svojim bendom Grobovlasnici 21. marta u Domu sindikata u Beogradu.

“Sviraćemo dvadesetak pesama, i kraj. Želimo da damo sve u tih dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću. I po nas i po publiku. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine”, najavljuje Pejaković.

Poznat kao glumac i režiser,  ali pre svega scenarista filmova “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i hit serije “Vratiće se rode”, Pejaković je uporedo na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002), koji je snimio pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon “poročnih” hitova kao što su “Sjeo sam za švedski sto” i “B.J. Blues” sa prvenca, Pejaković je životna iskustva nastavio pretakati u pesme poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako provokativnom drugom albumu “Kolja” (2009).  Sa romantično intoniranim i “pročišćujućim” trećim albumom “Grobovlasnici” (2013) iza sebe, Kolja i njegov bend se tek sada osećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo na koncertu.

“Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, verujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo”, kaže Pejaković.

Ulaznica za koncert Kolje i Grobovlasnika 21. marta u Domu sindikata košta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

Grobovlasnici su, objašnjava Pejaković, “sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni”.

Grobovlasnici su ustvari Voja Aralica (gitara), Deki Momčilović (bubnjevi), Ivan Aleksijević Pančevac (klavijature), Nikola Usanović (bas gitara) i Dado Gajić (akustična gitara).

Foto: Nebojša Babić