PODELI

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) i Palanački Dunav Fest (PDF) ovog leta udružuju snage i dovode u Bačku Palanku najjaču muzičku postavu do sada predvođenu pozorišni rediteljem, scenaristom, glumacem, kultnim autorom, gitaristom i pevačem Nikolom Pejakovićem Koljom.

On će prvi put pred bačkopalanačkom publikom izvesti svoj muzički bluz spektakl u subotu, 24. avgusta, treće festivalske večeri, u okviru „pdFep“ muzičkog programa, a podršku će mu pružiti popularni kragujevčki pank-rok sastav Čovek bez sluha.

Od 22. do 25. avgusta, osim u pozorišnim predstavama iz celog sveta, Bačkopalančani će moći da uživaju u kvalitetnom muzičkom programu FEP-a koji će prvi put biti održan uz podršku Palanačkog Dunav Festa. Kao jedine dve lokalne organizacije koje neguju alternativnu i nezavisnu scenu, FEP i PDF povodom 25. godišnjice postojanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, „Srcem, štapom i kanapom“ udružili su bojna koplja u borbi protiv kiča i šunda kako bi našoj lokalnoj publici doveli neka od najvećih imena naše scene, miljenike i starije i mlađe publike.

FEP je prethodno sproveo anketiranje svojih sugrađana i osluškujući njihove potrebe došao do zaključka da je Bačka Palanka željna muzike kakvu samo PDF i FEP mogu da osete i pruže pred sam kraj leta. U tri dana muzičkog programa, na obali Dunava, uživaćemo u roku, panku, bluzu, ali i u sintvejv notama, elektru, disku i svim onim melodijama na koje niste navikli u našem gradu.

Pred FEP-ovom publikom do sada su nastupili Atheist Rap, Eyesburn, Irish Stew, Minilinija, Stereo Banana, Neozbiljni pesimisti i mnogi drugi, dok su se na PDF-ovoj bini u poslednje dve godine bačkopalanačkoj publici predstavili i Pero Defformero, Goblini, Osmi Dan, kao i mnogi neafirmisani bendovi koji su svoje umeće pokazali u takmičarskom delu programa.

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 25 godina približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu, te poseban doprinos istom cilju pronalazi u PDF-u koji je posvećen promociji rok kulture, te podršci mladoj autorskoj sceni.

Više informacija o programu na jubilarnom 25. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs, kao i na fejsbuk stranici i instagram profilu festivala.