PODELI

Promociju Nikole Vranjkovića u Novom Sadu obeležile su intimna atmosfera i akustična svirka.

U galeriji kluba SKCNS Fabrika i pre 20h počelo je okupljanje poštovaoca rada Nikole Vranjkovića koji je 1. aprila promovisao svoju novu knjigu i EP izdanje „Bremeplov“. Promocija je pre Novog Sada održana u Beogradu i Vršcu.

U malom prostoru, u koji su jedva stali svi prisutni, što je sigurno i doprinelo da atmosfera bude u toj meri intimna, čuli smo zanimljiv prikaz knjige „Bremeplov“ koju je priredio Zdravko Petrović, dok je sam autor, Nikola Vranjković, malo govorio o istoj, ali je pročitao jednu od priča. Knjiga sadrži tek četiri priče, dok ostatak čini poezija tj. tekstovi pesama koje imaju i svoju muzičku podlogu.

Prava poslastica usledila je nakon što je Peđa Novković najavio koncertnu promociju „Bremeplova“ u novosadskom klubu „The Quarter“ 5. aprila.

Nikola Vranjković je sa prijateljima, koji inače i sviraju sa njim na koncertima, pojačani Peđom Novkovićem koji je svirao kahon, odsvirao četiri pesme na opšte zadovoljstvo odabrane publike. Ekipu prijatelja koji sviraju sa Vranjkovićem čine Peđa Milanović, Ivan Zoranović, Danilo Nikodinovski i Vladan Božilović. Božilović je opravdano bio odsutan sinoć, ali u subotu će ekipa biti kompletna.

Ni predugo, ni prekratko, taman koliko bi trebalo, odmereno i zanimljivo protekla je novosadska promocija.

Fotografije sa promocije možete pogledati OVDE.

Ivana Jovanović