PODELI

Niška rok grupa Stereolimit objavila je EP “Lavirint” na kojem se nalaze četiri pesme.

EP su izdali preko izdavačke kuće Balkanrock records.

Ovom izdanju prethodio je najavni singl “Vreme prolazi” koji se našao i na kompilaciji “Sound of Struggle”.

EP sa četiri nove pesme može se preuzeti sa sajta Balkanrock records , dostupan je i za preslušavanje preko Bandcampa,Soundclouda ili YouTube-a.

“Ovaj EP je uvod u neku novu priču Stereolimita. Za razliku od prvenca, koji je bio u neku ruku “the best of”, ove četiri pesme su oličenje tog pravog Stereolimita u svakom pogledu, i one na neki način, predstavljaju neke nove “okvire” u našem daljem radu”, rekli su iz Stereolimita.

„Lavirint“ nasleđuje debi album „Indikacije, kontradikcije i neželjena dejstva iz 2011. godine. Dve godine kasne bend je u sopstvenoj produkciji pripremio četiri nove pesme: „U bunilu“, „Lavirint“, „Idem dalje“ i „Vreme Prolazi“.

“Videćemo reakciju fanova i publike, ko nas pronađe, neće se pokajati. Hvala Balkanrocku, koji nam je izašao u susret i otklonio onaj najteži deo posla, šta, kako i gde sa materijalom. Utoliko nam je draže što ćemo biti prvi na etiketi, pa nek nam je sa srećom”, dodaju iz benda.

Stereolimit je srpski alternativni rok bend iz Niša, nastao 2010. godine kao rezultat nedovršene priče čiji su akteri bili Miroslav, Bratislav i Bojan, trojka poznatija pod imenom “PRC”. Formirala su ga braća Miroslav Cvetković (glavni vokal, gitare) i Bratislav Stanković (bas, prateći vokali). Septembra 2010. njihov treći brat, Nebojša Pešić (gitara, prateći vokali), i Marko Tomović (bubnjevi) pridružili su se novoimenovanom bendu “Stereolimit” i počeli sa snimanjem starog/novog materijala za njihovo prvo izdanje. Sve pesme su snimane/miksovane/producirane u “Stereolimit” kućnom studiju kao “uradi sam” projekat. 10. aprila 2011. pojavljuju se na digitalnom izdanju “Električni impuls – Kiša Kerozina Remixed” sa numerom “Vedriji snovi”, obradom pesme “Snovi” benda Kiša Kerozina. Na leto 2011. bend snima svoj prvi spot za pesmu “Dan se radja”, obradu pesme “New Day Rising – Bob Mould, Hüsker Dü”. Spot se mogao videti na svim relevantnijim lokalnim TV stanicama i top listama (MTV Adria, Popboks, Gruvanje…). Svoj debi album, “Indikacije, kontraindikacije i neželjena dejstva”, bend izdaje novembra 2011. kao digitalno izdanje za online Neetiketu “Manekeni Bigza”.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.