PODELI

Od 7. septembra na stranici www.bucanpas.com možete besplatno preslušati i preuzeti novi EP niškog sastava Streetcore Unity. Ovo je prvi bend van Crne Gore koji se odlučio za prezentaciju svog autorskog rada preko platforme pokrenute u Crnoj Gori.

Streetcore Unity je bend iz Niša koji svira varijaciju hardkora. Nastali su početkom 2013. raspadom benda Bitumen. Za sada su u svojoj diskografiji imaju jedan EP – “Old school“ izdat za Balkanrock u oktobru 2013. Novi EP od šest pesama i dve bonus pesme zove se „Lawless“.

„Lawless, kao i bezakonje u kom se mi nalazimo trenutno, naša okolina, gde siromašni gladuju, a bogati se bogate. Poruka je jasna, zakon nije isti za sve. To se zna. Zato i težimo tome. Jedino još Anarhiju nismo probali“ – objasnio je bubnjar benda Filip Ćafi Avramović.

Na materijalu se osim sedam autorskih pesama nalazi i obrada pesme „Prodane duše“ grupe Totalni promašaj. EP je sniman u Associated Act studiju u Nišu, kod Vladimira Milosavljevića iz benda Loading. Artwork je radio Aleksa Skočajić i Leviathan Design.

Trenutnu postavu Streetcore Unity čine : Nikola Jovanović Psiho – vokal, Marko Marča Marčić – ritam gitara, Bojan Rile Ristić – bas gitara, Luka Radulović – solo gitara i Filip Ćafi Avramović – bubnjevi.

Album možete naći na linku:
www.bucanpas.com/bucanpas/fonoteka/#/bend/45