PODELI

Nišville festival redukovao je planirani program za ovu godinu usled nedostatka novčanih sredstava i odluke Ministarstva kulture da nesufinasira projekat. U saopštenju organizatora se navode razlozi zbog kojih su obustavljeni započeti pregovori kao i koje nastupe su bili prinuđeni da otkažu.

Osim „Svite o tolernaciji i slobodi“ u izvođenju Internacionanog Maximus Big Banda i hora, tokom vikenda otkazani su i nastupi kvarteta Davida Muray-a sa pevačicom Macy Gray, planiran za 15. avgust, kao i Blues Brothers Banda, planiran za 18. avgust.

Organizatori u saopštenju navode i da su obustavljeni pregovori sa menadžmentom slavnog glumca i muzičara Hugh Lauri-a (poznatog po naslovnoj ulozi u seriji Dr. House), iako je on želeo da na Nišvillu promoviše svoj novi album, i pristao da za trećinu smanji svoj uobičajeni honorar.

Odluka Ministarstva kulture nije direktno uticala na otkazivanje nastupa Joe Cockera, već festival u nedostatku generalnog sponzora nije mogao da u martu uplati nikakav avans, pa je termin planiran za Nišville (16. avgust) preuzeo Monte Karlo.

Nišville će u narednih par nedelja pokušati da pronađe modus kako da zadrži prepoznatljiv umetnički koncept festivala uz obilje besplatnih programa i uz besplatne džez radionice za mlade muzičare iz cele Srbije.