PODELI

Tokom trinaest godina svog postojanja North City Jazz & Blues fest u Kosovskoj Mitrovici ugostio je mnoštvo kvalitetnih muzičara i umetnika iz celog sveta  i  time omogućio,  kako lokalnoj publici, tako i gostima koji dolaze da uživaju u programu festivala i pokazao da ta nepredvidiva energija dobrog zvuka čini doživljenu atmosferu događajem koji svi sa velikom radošću očekuju. I ove godine posetioci će moći da uživaju u renomiranim i  svetski poznatim muzičarima.

Festival se održava u period od 16. do 19. maja 2015.godine.  Pre svega posetioci će moći da čuju jednog od doajena svetske blues scene i virtuoza Robben Forda koji će se predstaviti sa svojim novim albumom “Into The Sun”.

Nastupaće i Juan Garcia-Herreros,  kolumbijski basista  u sastavu SNOW OWL- NORMAS, Panam Panic kao kvintet iz  Francuske sa svojim modernim repertoarom orginalnih kompozicija, muzički satav  KAL, Marko Luis sa svojim bendom, Milan Petrović Quartet, gitarista Slobodan Milivojević, ulični svirači u satavu  BARKA DILO, Goran Vučetić i BANG BANG BOP,  kao i bendovi.

Pored muzičkog programa bićete u prilici da pogledate  izložbu slika Dragana Nešića, izložbu fotografija Aleksandre Negovanović kao i promociju knjige “Džabe Džez” Valentine Topalović.