PODELI
Foto: Ana Bjes

Novosadski heavy stoner rock bend Northern Revival izbacio je spot za svoj prvi singl pod nazivom “Psychosis”. Pesma najavljuje novi  album “Modification” čije se oficijelno izdanje očekuje u septembru 2022. pod etiketom hrvatskog lejbla Geenger records.Posle duže pauze, u izmenjenoj postavi i sa malo drugačijim, ali jednako žestokim zvukom, bend se vraća na scenu sa studijskim materijalom (snimjen i miksan u Piknik studiju u Novom Sadu).

U međuvremenu (ne računajući pandemijske okolnosti) bend je nastupao pretežno po klubovima u Novom Sadu i Beogradu, te je brojna publika već imala prilike da se uživo upozna sa novim pesmama. Tako je i sam spot nastao – kroz kadrove uhvaćene budnim okom Mihajla Obrenova (snimatelj, režiser i editor spota) koji je zabeležio najvrelije momente sa prošlogodišnjeg koncerta u kultnom novosadskom klubu Dom b-612.

Neponovljivo iskustvo live performansa je srž vizuelne estetike koja krasi spot za pesmu Psychosis, a njeni motivi i poruka, tekst i, uopšte, silovit stonerski zvuk, koncipirani su tako da se pesma spontano nametnula kao svojevrstan hit odabran da bude reprezentovan kao prvi u nizu od ukupno 9 pesama koje čine album pod nazivom Modification.

Foto: promo