PODELI

Novosadski bend NOVA objavio je svoj drugi singl „Sa one strane“ za koju je snimljen i video spot.

Iako je pesma nastala pre nekoliko godina, konačna verzija je tek nedavno snimljena.

Bend NOVA je novosadski autorski bend, koji postoji više godina unazad. Novosađani su imali priliku da prate rad ovog benda tokom 2010. godine na takmičenju LIVE SHOT, na kojem je bend NOVA nakon dva meseca glasanja osvojio prvo mesto po mišljenu publike.

NOVA još uvek nema zvanično izdanje, ali postoji snimak koncerta u novosadskom Studiju M gde je zabeleženo 12 autorskih pesama. Objavili su i singl  „Jedini“ leta 2011. godine, koji je osim radijske promocije na više stanica, kao i koncerata širom zemlje, doživeo i promociju na banjalučkom Jelen Demofestu iste godine.

Osim odličnih kritika bend je tada osvojio 4. mesto i značajnu nagradu. Bend je gostovao na mnogim festivalima, a imao je čast da otvori prvi Long Night festival u Beogradu.

NOVA je do sada nekoliko puta svirala sa kultnim beogradskim bendom Block out u Zrenjaninu, Beogradu i Novom Sadu.

Svoj rad, NOVA karakteriše kao ”proizvod kvalitetne muzike devedesetih”. Gitarski vođene melodije brzo i lako ”ulaze u uho” slušaocima. Čvrst ritam podržava melodije, koje sa ponavljajućim refrenima daju poseban karakter pesmama. Tekstovi su napisani na srpskom jeziku i podstiču slušaoce na razmišljanje. Što je slučaj i sa danas objavljenim singlom.

Pesma je snimljena u studiju Headroom u Bačkom Petrovcu, a Headroom produkcija  je zaslužna i za  spot. Snimanje pesme i audio mix radio je Alen Momirović, a spot je snimio i montirao David Stojanović.

Spotom je predstavljena sadašnja postava benda: Slobodan Vuletić – gitara i vokal, Janoš Botka – bas gitara i Robert Moldvaji – bubanj.

NOVA planira da ove godine snimi još nekoliko singlova koji će biti potkrepljeni i video spotovima.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.