PODELI

Beogradski metal sastav The Trigger objaviće svoj četvrti album, ujedno prvi namenjen internacionalnom tržištu. 26. jula. Izdavač je nemačka izdavačka kuća Massacre Records.

Kao najavu albuma nedavno su objavili video spot za pesmu “What Have We Become” koja je drugi singl sa pomenutog albuma.

Ovoga puta, video „What Have We Become” dolazi iz radionice MA Studija. Njihov tim je stihove pesme, koji govore o gubljenju vere i suočavanju pojedinca sa svojom tamnom stranom, povezao sa biblijskom pričom o Kainu i Avelju. Bend je radeći na spotu ponovio i saradnju sa alternativnim modnim brendom Maria Margoth Fashion.

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu “Vreme čuda”: Darko Živković (Downstroy), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos) i Emir Hot.

Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i tokom postojanja je objavljivao imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, To/Die/For, Crematory, Atrocity, Sinister, Pink Cream 69, Kittie i mnoga druga.

The Trigger je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.