PODELI

“Pijev život“ je svetsku premijeru doživeo 28. septembra na Njujorškom filmskom festivalu, a u sredu, 12. decembra, stiže i na redovni repertoar novosadskog bioskopa Arena Cineplex i to u 3D verziji.

”Pijev život” je uzbudljiva avantura koja govori o velikim idejama – o veri, nadi i borbi za opstanak.

Film je zasnovan na istoimenom romanu poznatog kanadskog pisca Jana Martela, i prati avanture mladića iz Indije, Pija. Tokom oluje na brodu koji je, između ostalog, prevozio i divlje životinje, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar i zebra. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=feC-gdHQEDU]

“Pijev život“ je savršena kombinacija tehničke inovacije i jake umetničke vizije“, rekao je Ričard Pena, selektor Njujorškog filmskog festivala, i dodao da će ovaj duboko emotivan film zadiviti publiku i očarati je.

Sedamnaestogodišnji Suraj Šarma izabran je za ulogu među 3. 000 prijavljenih kandidata. Osim Šarme, u filmu igraju i Žerar Depardje, Tobi Megvajer, Tabu i Adil Husein. Odraslog Pija igra Irfan Kan, poznat po ulozi policijskog inspektora u filmu „Milioner iz blata“.