PODELI

Prvi u nizu mini festivala autorske muzike pod imenom R.A.F. (reafirmator fest) biće održan u pabu Lazino tele u četvrtak, 26. aprila, a nastupaće Oružjem Protiv Otmičara, NOVA i Olivera Popović.
Cena ulaznice biće 300 dinara.

Vizija i cilj ovog festivala je reafirmacija moderne pop, rock i alternativne muzike u pravom smislu te reči gde će se uporedo sa poznatijim i aktuelnim bendovima pojavljivati i manje aktivni bendovi i izvođači koji imaju najveći potencijal u region.

O izvođačima

Davne 1994. godine bend Oružjem Protivu Otmičara osnovali su Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Naredne 1995. godine izdaju prvi album bez naziva samo “Oružjem protivu otmičara” koji je za veoma kratak period osvojio sve top liste svih medija. Sledeće 96′ izdaju album “Barbiecue” sa kog su pesme ”Mladicu moj”(obrada grupe “Zana”), “1000”, “Saša Ajdanov”, “Vidim se” postali apsolutni hitovi kako u Srbiji, tako i u regionu. Maksimalnu popularnost Otmičari su loše podneli, kako i sami kazu: ”Nismo se baš najbolje snašli” tako da se bend sledeće godine i zvanično raspada. Na nagovor izdavača 1998. godine izdaju album pod nazivom ”Komadić koji nedostaje”. To je bio i poslednji album sa pevačicom Draganom. 2001. godine objavljuju album ”Maštoplov” sa potpuno novom ekipom. Od starih članova ostao je samo Nikola koji je i autor svih pesama. 2007. godine izdaju album ”Znaš ko te pozdravio”. S proleća 2015. godine, na nagovor sadašnjeg gitariste Pavla i bubnjara Nebojše, Otmičari se ponovo okupljaju i kreću sa pripremom novog albuma radnog naziva ”Na liniji slobodnog bacanja”. Bendu se priključuje i pevačica Verica. Krajnji produkt ove ekipe ćete uskoro čuti.

NOVA je autorski bend osnovan 2009. godine.
Današnju postavu benda čine: Slobodan Vuletić (gitara i vokal), Janoš Botka (bas gitara), Robert Moldvaji (bubanj,vokal) i Viktor Moldvaji (gitara, vokal). Zapažene nastupe NOVA ima od 2010. godine na televiziji Kanal 9 u emisiji Live Shot u kojoj bend glasovima novosadske publike osvaja prvo mesto na takmičenju demo bendova. Nakon te emisije polako se profiliše ekipa ljudi sa kojima bend saradjuje i ostvarena je odlična saradnja sa sadašnjim bubnjarom Robertom, koji je inače samo za potrebe snimanja tog projekta svirao bubanj. Ubrzo nakon toga, bubnjarsku palicu preuzima Predrag Novković i sa njim u bend dolazi gitarsko pojačanje David Stojanović iz benda Lude Krawe.
Bend je u toj četvoročlanoj postavi bio aktivan i snimio je više demo snimaka i izbacio singl ”Jedini” tokom 2011. godine. Bend je tokom cele godine svirao po klubovima i domaćim festivalima u zemlji i regionu. Na Banjalučkom DEMO festu bend je osvojio 4 mesto. Na nastupima po klubovima u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu NOVA prati i nastupa zajedno kao podrška kultnom bendu BLOCK OUT.
Krajem 2012. godine Robert postaje stalan član benda i NOVA ulazi u studio. Singlom ”Sa one strane” iz 2013. godine NOVA započinje novi autorski talas. NOVA je tokom 2014. godine ostvarila saradnju sa bendovima GRATE i PLUG ‘N’ PLAY i imala više zajedničkih nastupa na njihovoj turneji po Vojvodini. Stare pesme su dobile nove aranžmane, a nove pesme se uvežbavaju na probama. U planu je album i čekaju nas gostovanja na festivalima. Najnoviji singl je pesma “Ledeno” .

Olivera Popović je kantautorka čiji zvuk može da se okarakteriše kao alt pop. Nastupa na električnoj gitari i tako spaja nežne i razigrane pop melodije sa sirovim gitarskim rifovima.